• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ASUS ROG Phone 7: Najmoćniji telefon današnjice stiže u komšiluk

Autor Ilija Baošić

Snapdragon 8 Gen 2, unapređeno GameCool 7 hlađenje, 16 GB RAM, 165 Hz AMOLED ekran i baterija od 6.000 mAh imaju svoju cijenu.

 ROG Phone 7 cijena i specifikacije Izvor: Asus

Ukoliko ste se pitali koji telefon je najmoćniji na tržištu, odgovor je iz godine u godinu bio isti - najnoviji ASUS ROG Phone. Na opšte zadovoljstvo svih onih koji vole da igraju igre na svom telefonu, ni ove godine se ništa ne menja, jer je kompanija ASUS upravo predstavila svoje najnoviji modele - ROG Phone 7 i ROG Phone 7 Ultimate - koji se još jednom vraća da pokaže svima kako se to radi.

Ekran

Kada pomislite na gejmerski telefon, koja je brzina osvježavanja njegovog ekrana po vašim očekivanjima? Sigurno smo da nije 60 Hz, dakle, 90? 120? 144? Ukoliko su neke od prethodnih brojki bile vaš odgovor, onda nema sumnje da će vas novi ROG Phone uređaji apsolutno iznenaditi ekranima. Ne samo da je tehnologija panela AMOLED, ne samo da posjeduju mogućnost osvjetljavanja do čak 1.500 nita, ne samo da je dijagonala ogromnih 6,78 inča, ne samo da podržavaju HDR10+ prikaz sadržaja - ekrani novih telefona se osvježavaju nevjerovatnom brzinom od 165 puta u sekundi, pri rezoluciji od 1.080 x 2.448 piksela, a od ogrebotina i padova ih šiti Gorilla Glass Victus zaštitno staklo.

Performanse

Jedine razlike između ova dva uređaja su zapravo posebna AeroActive portal komora za hlađenje i dodatni ekran na poleđini ROG Phone 7 Ultimate telefona.

Upravo je hlađenje taj detalj koji performanse ovih telefona održava na visokom nivou satima i satima, osiguravajući da broj kadrova u sekundi tokom gejminga neće primetno opasti, a za sve drugo je zadužen Snapdragon 8 Gen 2 čipset kompanije Qualcomm, sa Adreno 740 grafikom. Bilo da želite da satima igrate Genshin Impact, PUBG ili neki drugi naslov koji "prži" pametne telefone, ROG Phone telefoni vam omogućavaju niže temperature nego na bilo kom drugom telefonu. Ako baš zagusti, tu je i AeroActive Cooler 7 koji se postavlja na poleđinu telefona kako bi ga ohladio.

Dodatno, kako ne biste pribjegavali nošenju kontrolera svuda sa sobom, ROG Phone 7 telefoni i ovaj put donose AirTrigger ultrasonične tastere kako bi se smanjila gimnastika prstima, a tu je i odličan motor vibracije za koji ASUS kaže da donosi realističan osjećaj pri gejmingu.

Da li smo spomenuli Ray Tracing? Ne? ROG Phone 7 telefoni podržavaju napredne refleksije u podržanim naslovima, kakve se viđaju na računarima i konzolama, te će voda i druge površine izgledati kao nikada do sad, baš kao i celokupan ambijent u igarama.

Baterija i zvuk

Naravno, ne želite da vas išta prekida u gejmingu, a to zna i ASUS, pa se unutar ovih zvjerki nalazi baterija kapaciteta 6.000 mAh, koja je podijeljena u dve ćelije od po 3.000 mAh kako bi se unapredilo hlađenje, i koja se puni snagom od 65 W.

Bilo da igrate ili gledate omiljenu seriju, ovi uređaji mogu sve, pa čak i da pruže vjerovatno najbolje zvučno iskustvo koje ćete iskusiti na pametnom telefonu, a sve zahvaljujući zvučnicima koji su upereni ka korisniku, ali i sabvuferu unutar AeroActive Cooler 7 eksternog hladnjaka.

Cijena i dostupnost

Prve količine će biti model crne boje, dok bijeli stiže nešto kasnije. Kupci će za model sa 16 GB RAM i 512 GB UFS 4.0 interne memorije morati da izdvoje blizu 1.300 evra (oko 151.990 dinara). Takođe, prvi kupci će dobiti AeroActive Cooler 7 na poklon.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS