• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DA LI JE OVO NAJREALNIJA PRIJETNJA TVITERU DO SAD? Počinje sa radom nova aplikacija, dolazi iz “kuhinje” Mete

Autor Dragana Božić

Vlasnik Fejsbuka, kompanija Meta, planira da pokrene novu aplikaciju za koju navode da će biti direktna konkurencija Tviteru.

 Počinje sa radom Threads Izvor: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Aplikacija se zove “Threads”, a plan je da svjetlost dana ugleda sutra.

Biće povezana sa Instagramom, a njen radni naziv bio je “P92”. Inače, printskrinovi pokazuju da kontrolna tabla nalikuje onoj na Tviteru.

Uvođenje ove aplikacije predstavlja direktan izazov za Tviter, koji se suočio sa brojnim kontroverzama otkako je Mask kupio kompaniju za 44 milijarde dolara 2022. godine.

Prošle nedjelje, Teslin milijarder je najavio niz novih ograničenja zaTviter, ograničavajući broj tvitova koje korisnici mogu da vide dnevno, što je izazvalo negodovanje mnogih na platformi.

Dok su alternativni sajtovi koji su slični Tviteru – kao što su Mastodon i Blue Sky – zabilježili porast broja korisnika od Maskove akvizicije, nijedna nije uspjela da u potpunosti izazove Tviter.

Duga istorija "sličnih" Instagram projekata

Ali Instagram već ima stotine miliona registrovanih korisnika i ima istoriju uvođenja novih funkcija zasnovanih na uspjehu drugih kompanija društvenih mreža.

Godine 2016. su dodali funkciju “priča” na Instagram, ili korisničke postove koji nestaju nakon određenog vremena, kao odgovor na rastuću popularnost Snapchata.

Nedavno, kratka video funkcija kompanije "Reels" direktna je konkurencija TikTok-u.

Lansiranje “Threads-a” predstavlja vjerodostojnu prijetnju Tviteru pod vođstvom Maska, čiji su pokušaji da poveća prihode i preoblikuje imidž platforme naišli na ozbiljne kritike.

Nakon što je kupio kompaniju krajem prošle godine, otpustio je oko 80 odsto osoblja i vratio niz zabranjenih naloga, poput onih bivšeg američkog predsjednika Donalda Trampa i konzervativnog sajta sa satiričnim vijestima Babilon Bee.

Stotine oglašivača, zabrinuti zbog porasta štetnog sadržaja na platformi, pauzirali su oglašavanje na Tviteru, a interni dokumenti koje je Rojters imao prilike da vidi pokazali su da se najaktivniji korisnici platforme ne angažuju.

(EURACTIV.rs)

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RS

Sve i jedna je smece i sluze iskljucivo za zapadnu propagandu i pracenje i prisluskivanje ljudi po potrebi. Da ne govorim koliko uticu na ljude da su izgubili potrebu za interakcijom uzivo. Moja komsinica 15min silazi sa treceg sprata jer svake 2 stepenice slika selfi koji onda postavlja na mreze. Luda vremena pa to ti je

RECENZIJE

TIPS & TRICKS