• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prvi čovjek Instagram-a nema dilemu: Android je bolji nego iOS

Autor Ilija Baošić

Adam Mozeri je ponovo rasplamsao vatru vječite dileme - Android ili iOS.

 Prvi čovjek Instagrama tvrdi da je Android bolji od iOS Izvor: YouTube / Max Tech

Malo je reći da je Adam Moseri, prvi čovjek Instagram platforme, uzburkao novu društvenu mrežu Threads. Kada je popularni YouTuber Markez Braunli pitao pratioce da iznesu svoja kontroverzna mišljenja, Mozeri je ostavio upravo takav odgovor: "Android je sada bolji od iOS-a".

Kao što se moglo očekivati, uslijedilo je "brdo" reakcija. Dok su se jedni složili sa njegovim mišljenjem, drugi su ostavljali komentare poput "sada razumijem zašto Instagram nema aplikaciju za iPad".

Izvor: Threads

"Android je bolji za ciljane reklame", odgovorio mu jedan korisnik, dok je drugi rekao da je njegovo mišljenje "objektivno netačno", odnosno da je "iOS posljednjih godina napredovao, a njegovo korišćenje postalo bezbolno". Sa Mozerijevim mišljenjem se nije složio ni jedan dugogodišnji Android korisnik koji kaže da sve češće razmišlja da pređe na iOS.

Naravno, njegov stav za mnoge nije bio kontroverzan. "Koristim Android godinama, i uvijek me je služio dobro. Ne bi mi bilo lako kada bih se prevacio na iOS", kaže jedan ljubitelj operativnog sistema kompanije Google, a drugi je dodao da je "Android inovativan, a Apple stagnira".

Čini se da bitka između Android i iOS fanova i dalje ne prestaje, a Mozerijev stav je samo dolio ulje na vatru. Međutim, nije neočekivano to da čovjek koji vodi Instagram smatra da je Android bolji operativni sistem, već to da je uopšte iznosio svoje mišljenje. Ipak je Instagram započeo kao iOS aplikacija prije nego što je stigao na uređaje iz suprotnog tabora - trend koji često viđamo i danas.

Internet rasprave na stranu, Android je najpopularniji operativni sistem na tržištu pametnih telefona, sa udelom od 71%. Jedan od razloga njegove dominacije je nesumnjivo niža cijena uređaja, pa ne čudi da u zemlji u razvoju kao što je Indija, čiji kupci su veoma osjetljivi na cijene pametnih telefona, Android drži čak 95% udjela tržišta.

Recite nam vaše mišljenje u anketi ispod:

Anketa

Koji operativni sistem je bolji?

  • Android

    60% (3)

  • iOS

    40% (2)

Koji operativni sistem je bolji?

Rezultati

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:39
iOS 16 sečenje slika
Izvor: SmartLife
Izvor: SmartLife

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS