• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mask ponovo izaziva Cukerberga: Borbu ćemo gledati na mreži X

Autor Dušan Volaš

Iako se na trenutak pomislilo kako od muške borbe neće biti ništa, stvar se ponovo rasplamsava

 Mask ponovo izaziva Cukerberga: Borbu ćemo gledati na mreži X Izvor: Twitter / Mario Nawfal

Izgleda da niti majčinski vapaji, a čuli smo ih od mame Ilona Maska, ne sprečavaju najbogatijeg čovjeka na svijetu da i dalje izaziva još jednog, vrlo bogatog. Iako se prava borba vodi na njihovom pravom terenu, a tamo trenutno ne stoje dobro niti Twitter (X) niti Threads, kao da se fokus želi prebaciti na pravi ring.

Jasno, na taj će se način priča ponovo vratiti i na posrnule društvene mreže – Twitter kao da se trudi otjerati što više ljudi nakon što ga je krajem prošle godine za 44 milijarde dolara preuzeo Ilon Mask dok Threads iz dana u dan gubi korisnike i vrijeme koje provode. Iako je prije mjesec dana to bila najbrže rastuća društvena mreža.


Ilon Mask u svojoj objavi na Twitteru piše da će se borba s izvršnim direktorom Mete Markom Cukerbergom  prenositi uživo na platformi X, ranije poznatoj kao Twitter. Od 20. juna 2023. jedan drugoga nagovaraju na meč u kavezu mješovitih borilačkih vještina, koji bi se trebao održati u Las Vegasu.

"Borba će se prenosit uživo na X. Sav prihod će ići u dobrotvorne svrhe za veterane", napisao je Mask u objavi na mreži X u nedjelju rano ujutro, ne dajući nikakve dodatne detalje.

Nešto ranije Mask je napisao čime se bavi u nedjeljno jutro: „Cijeli dan dižem tegove, pripremam se za borbu“, dodavši kako nije vremena za vježbanje pa tegove nosi na posao. Jedan je korisnik na X-u upitao Maska koja je svrha borbe, a on mu je odgovorio: "To je civilizovani oblik rata. Muškarci vole rat".

Što se tiče druge strane, iz Mete nema odgovora na zahtjev, iako je sve počelo kada je Mask izazvao Cukerberga koji već duže vrijeme trenira jiujitsu. Samo dan kasnije 39-godišnji Cukerberg je na Instagramu objavio slike mečeva koje je dobio te je zamolio 51- godišnjeg Maska da pošalje lokaciju za predloženu borbu, na što je Mask odgovorio s "Vegas Octagon". To je inače mjesto u kojem se održavaju prvenstvene borbe u mješovitim borilačkim vještinama (MMA).

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS