• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Viber za 30 dana uvodi velike promjene, evo ko može da ostane bez naloga

Autor Ilija Baošić

Kompanija Rakuten Viber počela je da obavještava korisnike da će za 30 dana uvesti promjene u svoj pravilnik Uslova privatnosti zbog kojih će neki ostati bez svojih naloga.

 Viber deaktivacija naloga neaktivnih korisnika Izvor: Viber

Korisnike je 22. avgusta zatekla poruka o ažuriranim pravilima Uslova privatnosti Viber aplikacije koji će postati aktivni za 30 dana.

Najpopularnija aplikacija za dopisivanje na ovim prostorima kaže da je privatnost korisnika najveći prioritet, a kada se dese promjene u samoj aplikaciji ili u uslugama koje pruža, želi da svi budemo obaviješteni o tome. Zato, hajde da vidimo šta se mijenja.

Deaktivacija naloga

Kako bi bio transparentan u svom poslovanju, Viber je saopštio kako će deaktivirati naloge određenih korisnika.

Ukoliko obrišete aplikaciju sa svog telefona, Viber će obrisati istoriju poziva i poruka koje su povezane sa tim uređajem, ali ne i sa ostalim uređajima na kojima je Viber instaliran, kao što su tablet ili računar. Međutim, ako Viber nije aktivan na drugim uređajima, a aplikacija se ponovo ne instalira u naredne dvije nedjelje nakon brisanja, kompanija kaže da može deaktivirati vaš nalog.

Dodatno, čini se da je dobra ideja s vremena na vrijeme otvoriti Viber aplikaciju, čak i ako nemate nepročitanih poruka, jer kompanija kaže da može da deaktivira naloge korisnika koji godinu dana nisu bili aktivni.

Kako se koriste naši podaci

Što se tiče politike privatnosti, Viber želi da znamo da su ažurirane sljedeće stavke:

  • Vidljivost na Viber-u: Kompanija je pojasnila u svom pravilniku šta drugi Viber korisnici mogu da vide o nama, uključujući kako će naše ime i slika biti prikazani onima koji koriste Viber Caller ID kada ih pozovemo
  • Usluge treće strane: Viber je jasno naglasio koje informacije se mogu deliti sa provajderima treće strane. Objašnjeno je da lični podaci koje sami dajemo trećoj strani podležu njihovoj politici privatnosti, a ne Viber-ovoj, kao i da se Google Maps API upotrebljava za određene funkcije aplikacije
  • Prava korisnika: Viber je proširio listu prava korisnika u vezi ličnih podataka

Viber je takođe izvršio reviziju Viber reklama, kolačića i politike praćenja, ali i ažurirao svoj pravilnik kako bi objasnio na koji način procesuira podatke ljudi koji nisu Viber korisnici, odnosno na koji način pokušava da nas zaštiti od neželjenih poziva ukoliko koristimo novu funkciju za otkrivanje nepoznatog broja - Viber Caller ID.

Ukoliko želite da pročitate kompletan pravilnik, to možete učiniti OVDJE.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS