• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Upoznajte PlayStation Portal: Nova konzola koja to zapravo nije

Autor Ilija Baošić

Sony je zvanično predstavio PlayStation Portal, uređaj za striming PlayStation 5 igara.

 PlayStation Portal premijera, cijena i specifikacije Izvor: PlayStation

Prije tačno mjesec dana smo imali priliku da vidimo kako izgleda novo čedo kompanije Sony koje smo tada znali samo pod kodnim imenom Project Q. Čekanju je sada kraj, a tehnološki gigant je zvanično predstavio kako će se novi PlayStation uređaj zvati, šta od njega možemo da očekujemo, po kojoj cijeni će biti lansiran.

U pitanju je PlayStation Portal remote player, uređaj koji sam ne pokreće igre, već ih strimuje sa postojeće PlayStation 5 konzole.

Portal je veoma neobičnog izgleda, kao tablet kojem je neko dodao polovinu DualSense kontrolera na bokove, što je u suštini i upravo ono što je Sony uradio. Kupci mogu da strimuju igre sa svojih PlayStation 5 konzola u slučajevima kada je TV zauzet, kada se nalaze u drugoj prostoriji ili čak kada putuju. Sve se odvija preko Wi-Fi konekcije, bez potrebe da se koristi telefon, tablet ili računar.

Izvor: PlayStation

Sony kaže da novi PlayStation 5 dodatak poseduje LCD ekran čija rezolucija je 1080p, kao i da će reprodukovati strimovane igre u 60 kadrova u sekundi. Kontroler ovog uređaja posjeduje sve funkcije koje gejmeri očekuju od DualSense-a, među kojima su vibracija i adaptivni okidači.

Očekivano, VR naslovi nisu podržani i PS VR2 naočare se ne mogu povezati na portal, ali ono što će nesumnjivo razočarati mnoge jeste to da striming igara kroz PlayStation Plus Premium servis nije podržan.

Zapravo, sve što se dešava na Portal uređaju se zapravo dešava i na PlayStation 5 konzoli, a pod tim se podrazumijeva gledanje filmova i serija ili slušanje muzike, te je neophodno da korisnici u svakom momentu ostanu povezani na Wi-Fi.

Izvor: PlayStation

Preporučena maloprodajna cijena PlayStation Portal remote player-a u Evropi je 220 evra, a prodaja će početi kasnije ove godine. Ostaje da se vidi koliko gejmera će biti zainteresovano za ovaj proizvod, pogotovo jer ne pokreće aplikacije lokalno, već nudi istu funkcionalnost koju korisnici odavno imaju na raspolaganju preko pametnih telefona ili prenosivih PC konzola kao što su Steam Deck i ASUS ROG Ally.

Dodatno, Sony je predstavio i svoje nove PlayStation slušalice - Pulse Elite i Pulse Explore. Oni koji vole tradicionalniji oblik slušalica će za 150 evra moći da uzmu Pulse Elite, dok je za Pulse Explore bežične bubice potrebno izdvojiti 220 evra. Pogledajte:

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS