• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

vivo Pad Air: Moćan tablet za svačiji džep

Autor Ilija Baošić

Ekran visoke rezolucije, četiri zvučnika i moćan čipset po povoljnoj cijeni.

 vivo Pad Air cijena i specifikacije Izvor: VIVO

Kompaniju vivo mnogi znaju po odličnim pametnim telefonima, poput V29 Lite 5G ili X90 Pro. Međutim, ovaj proizvođač u svojoj ponudi takođe ima tablete, a najnoviji uređaj će mnoge oduševiti. Upoznajte vivo Pad Air, povoljan tablet sa odličnim specifikacijama.

Izrađen od aluminijuma i stakla, vivo Pad Air već po dizajnu daje do znanja da je u pitanju uređaj koji obećava. Sa po dva zvučnika na gornjoj i donjoj strani, kao i IPS LCD ekranom dijagonale od 11,5 inča, teško je povjerovati da ovaj model neće moći da pruži odlično iskustvo gledanja filmova i serija, pogotovo uz podršku prikaza HDR10 sadržaja, ali i uz visoku rezoluciju od 2.800 x 1.840 piksela, sa 3:2 odnosom stranica.

Izvor: VIVO

Korišćenje tableta u ostalim zadacima bi takođe trebalo da protekne izuzetno glatko zahvaljujući brzini osvežavanja od 144 Hz, kao i Snapdragon 870 čipseta koji "kuca u grudima" ovog uređaja.

Čipset nije nov, star je nekoliko godina, ali njegove performanse su i dalje na veoma visokom nivou, pogotovo u smislu GPU snage, zbog čega će kupce nesumnjivo moći da vide odlične rezultate i najzahtjevnijim igrama koje Google Play prodavnica ima da ponudi. U pomoć mu priskaču 8 ili 12 GB RAM, kao 128 / 256 / 512 GB interne UFS 3.1 memorije.

Od kamera ne treba očekivati previše. Tu je selfi kamera od 5 MP koja će biti korisna za video pozive, kao i senzor rezolucije 8 MP, koji se sigurno neće koristiti za svakodnevno fotografisanje, ali može poslužiti za skeniranje dokumenata ukoliko neko ovaj tablet bude koristio za potrebe posla. Takvim korisnicima će sigurno značiti podrška za namjensku tastaturu, kao i mogućnost korišćenja pametne olovke za crtanje ili hvatanje beleški, s tim da se ovi uređaji kupuju posebno.

Izvor: VIVO

Od konektivnosti su na raspolaganju noviji ili relativno noviji standardi poput Bluetooth 5.2 i Wi-Fi 6, a odluka da USB-C port na dnu podržava USB 3.0 standard znači da će brzina žičnog prenosa podataka biti na visokom nivou. Sve ove specifikacije se napajaju baterijom čiji kapacitet iznosi 8.500 mAh, a koja se puni snagom do 44 W i nudi obrnuto žično punjenje do 5 W.

Početna cijena vivo Pad Air tableta iznosi zaista povoljnih 230 evra, ali to je cijena koja je rezervisana samo za kinesko tržište. Još uvijek nije poznato da li ćemo ovaj uređaj vidjeti u Evropi, ali na osnovu onoga što nudi, smatramo da bi to bio odličan potez kineske kompanije.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS