• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prvi bežični OLED televizor na svijetu: Riješite se neurednih kablova za "samo" 32.500 evra

Autor Ilija Baošić

Vidjeli smo LG SIGNATURE OLED M, prvi bežični OLED televizor na svijetu.

 LG prvi bežični OLED televizor na IFA 2023 Izvor: SmartLife / Ilija Baošić

Kompanija LG nedavno je predstavila LG Signature OLED M (97M3), uređaj koji nosi epitet prvog bežičnog OLED televizora na svijetu, a tokom boravka na IFA 2023 sajmu smo imali priliku da ga vidimo i uživo.

Naravno, veoma je bitna riječ "OLED", jer čudo tehnike južnokorejskog giganta nije i prvi bežični televizor na svijetu - ta titula pripada Displace TV-u. Ipak, tržište ne funkcioniše po principu "ko prvi djevojci", pa baš kao što Motorola, proizvođač prvog mobilnog telefona, danas nije lider na tržištu, ništa ne garantuje uspjeh ni Displace TV-u.

Izvor: SmartLife / Ilija Baošić

Kao što mu samo ime kaže, televizor kompanije LG poseduje OLED ekran, a dužina dijagonale iznosi ogromnih 97 inča. Rezolucija panela je 4K i posjeduje brzinu osvježavanja od svilenkastih 120 Hz, a za pravi doživljaj pri gledanju filmova i serija tu je podrška za prikaz Dolby Vision i HDR10 sadržaja, kao i zvučnici snage 60 W koji podržavaju Dolby Atmos.

Međutim, termin bežičan se ne odnosi na potpuno odsustvo kablova samog televizora - kabl za napajanje postoji - već na prenos slike. Za sve je zadužen Zero Connect Box, eksterni uređaj sa kojim se povezuju svi drugi uređaji, a koji zatim odašilje sliku televizoru pomoću sopstvenog bežičnog AV signala za koji LG kaže da je tri puta brži od Wi-Fi 6E, što je dovoljno za slanje 4K / 120 Hz slike u realnom vremenu.

Nažalost, ne znamo šta ovo znači za kašnjenje slike ukoliko se na Zero Connect Box poveže PC, Xbox ili PlayStation konzola i nismo imali priliku da to testiramo. Ipak, tu je podrška za G-Sync i FreeSync, što bi trebalo da ukazuje da će ovaj TV moći da koriste i gejmeri.

LG Signature OLED M će od ovog mjeseca biti dostupan u Velikoj Britaniji po cijeni od paprenih 28.000 funti, odnosno oko 32.500 evra, a dostupnost u ostatku Evrope se očekuje kasnije ove godine. Ipak, oni koji žele da se reše neurednih kablova iza svog televizora će moći i da "uštede", jer će LG naknadno izbaciti modele od 83 i 77 inča, koji će koštati "samo" 8.000 i 6.000 funti, odnosno oko 9.300 i 7.000 evra.

Možda će vas zanimati

Tagovi

LG tv

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS