• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta li je Mask sada smislio: Da li ćemo svi uskoro morati da plaćamo eks-Twitter?

"Mali iznos mesečne pretplate za korišćenje X sistema je jedini način da se on suoči da velikim armijama botova na platformu"

 Ilon Mask, pretplata na twitter Izvor: YouTube / TED

Ilon Mask je povukao još jedan iznenađujući potez koji se odnosi na njegovu internet platformu X, donedavno poznatu pod imenu Twitter.

Njegova posljednja objava odnosi se na još jednu u nizu nepopularnih odluka koje je donio u vezi sa popularnom mikrobloging platformom.

Naime, tokom razgovora sa izraleskim premijerom Benjaminom Netanjahuom, Mask je izjavio da se X sprema da postane platforma čije će korišćenje morati da plaćaju svi korisnici.

Prema riječima poznatog milijardera, "mali iznos mesečne pretplate za korišćenje X sistema je jedini način da se on suoči da velikim armijama botova na platformu", prenosi Android Authority.

Mask nije otkrio koliki bi mogao biti iznos mjesečne pretplate za korisnike X-a i koliko bi se to razlikovalo od sadašnje "Premium plan" opcije. Dodao je da bi oni koji kreiraju botove morali da registruju novi način plaćanja za svakog bota i tako ih spriječe u postavljanju velikog broja lažnih naloga na X-u.

Takođe, ostaje nejasno kada bi uvođenje pretplate moglo da stupi na snagu, budući da Mask ima priličnu istoriju ishitrenih najava i odluka.

Inače, X trenutno ima oko 550 miliona korisnika mjesečno, koji na dnevnom nivou objave i do 200 miliona postova. Zbog toga je pretpostavka da bi uvođenje obavezne pretplate za sve njih dovelo do smanjenja ukupnog broja korisnika sasvim opravadna.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS