• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nema disk i potpuno je okrugla: Procurio dizajn "osvježene" Xbox Series X konzole

Konzola će imati internu memoriju od 2TB, u poređenju sa polovinom tog kod aktuelnog modela, kao i prednji USB-C port putem koga će se napajati strujom

 Nema disk i potpuno je okrugla: Procurio dizajn "osvježene" Xbox Series X konzole Izvor: Microsoft

Microsoft planira da za 2024. godinu "osveži" svoju Xbox Series X konzolu novim dizajnom i novim opcijama. Međutim, dokumentacija tog uređaja, koji se krije pod kodiranim imenom "Brooklin", slučajno je otkrivena.

Tako se saznalo da će unaprijeđeni Xbox Series X izgledati mnogo "cilindričnije" nego aktuelna kutijasta konzola, kao i da neće imati disk jedinicu.

Konzola će imati internu memoriju od 2TB, u poređenju sa polovinom tog kod aktuelnog modela, kao i prednji USB-C port putem koga će se napajati strujom.

Novitet je i potpuno novi i "još imerzivniji" kontroler, pod tajnim imenom "Sebille", koji bi trebalo da se pojavi kasnije ove godine.

X Box X, kontrolor, džojped
Izvor: Microsoft

Novi džojped ima akcelerometer i žiroskopsku podršku, kao i direktnu konekciju na klaud. Kontroler, opremljen Bluetooth 5.2 bežičnim standardom i najverovatnije unapređenom "Xbox Wireless 2" konektivnošću, biće dovobojno, piše The Verge.

U Microsoftovom dokumentu takođe se navodi i da je kontroler opremljen unapređenom heptičkom tehnologijom i duplim heptičkim zvučnicima. Najavljeni su i tiši tasteri i (modularne) palice i zatim punjiva zamjenljiva baterija.

U unutrašnjosti novog X Box-a X za sledeću godinu dodata je podrška za Wi-Fi 6E standard, kao i za Bluetooth 5.2 radio, dok će snaga napajanja biti smanjena za 15 odsto.

Izvor: Microsoft

Predviđa se da će Microsoft zadržati istu početnu cijenu uređaja od 499 dolara, kao što je to bio slučaj i koj lansiranja osnovne Xbox Series X konzole.

Microsoft je, inače, nedavno predstavio "osveženu" verziju aktuelne Xbox Series S konzole u crnoj boji, sa internom memorijom kapaciteta 1TB. Pretpostavlja se, međutim, da bi i "S", zajedno sa "X"-om, mogao da dobije još jedno osvježenje u 2024. u vidu Bluetootha 5.2 i novog kontrolera.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:57
GTA V PlayStation 5 i Xbox Series X/S igra VIDEO
Izvor: RockStar
Izvor: RockStar

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS