• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

iPhone ludilo zahvatilo Kinu: Potražnja skočila 250 odsto, siromašni naručuju šest puta više

Prosječna cijena pametnih telefona u Kini premašila je 450 dolara, očekuje se da će cijene nastaviti da rastu u narednim kvartalima, ocjenjuju stručnjaci

 iphone 15, rast tražnje u Kini Izvor: YouTube / Apple

Uprkos ogromnoj konkurenciji kineskih proizvođača, kao i ograničenjima koja na tom tržištu imaju u odnosu na ostale zemlje sveta, pametni telefoni nove Appleove iPhone 15 serije ruši sve prodajne rekorde u Kini.

Tako je, samo u prva dva sata od početka prodaje, jedna od najvećih kineskih onlajn prodavnica – JD.com, koja je u partnerstvu sa 4.600 Apple distributera, zabilježila rast prodaje iPhone-a 15 od nevjerovatnih – 253 odsto u poređenju sa prodajom prošlogodišnje serije 14.

Uprkos tome što su cijene iPhone-a u Kini porasle, porudžbine iz siromašnijih dijelova te zemlje su skočile čak šest puta u odnosu na 2022. godišnu, piše South China Morning Post.

"Kineski potrošači su sve spremniji da plate za proizvode visokog kvaliteta. Prosječna cijena pametnih telefona u Kini premašila je iznos od 450 dolara, očekuje se da će cene nastaviti da rastu u narednim kvartalima", ocenjuje Amber Liu iz analitičke kuće Canalys.

Inače, trend rasta prodaje iPhone-a u Kini opovrgao je prethodna nagađanja da bi odluka o zabrani korišćenja Apple telefona službenicima vlade te zemlje u službene svrhe, mogla da utiče na pad prodaje novog modela.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:47
iPhone 15 i iPhone 15 Plus
Izvor: Apple
Izvor: Apple

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS