• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Blokirate YouTube reklame? E pa, YouTube će vrlo vjerovatno blokirati vas

Autor Miloš B. Jovanović

Ukoliko ste instalirali blokator reklama u svoj internet pregledač, velika je šansa da ste dobili ili ćete dobiti poruku da će "video plejer biti blokiran poslije tri videa"

 Youtube blokira one koji blokiraju reklame Izvor: Unsplash

Izgleda da su dani blokiranja reklama na YouTube-u odbrojani. Google, naime, već neko vrijeme ima oštriji stav prema uoptrebi adblock plugin-ova, odnosno blokatora reklama.

Zbog toga je taj internet gigant, ranije ove godine, pokrenuo eksperiment u kome je testirao blokiranje onih koji koriste blokatore oglasa na popularnoj video platformi, u nadi da će tako bar jedan broj korisnika natjerati da umjesto besplatnog gledanja sadržaja, postanu Premium korisnici.

Ukoliko ste instalirali blokator reklama u svoj internet pregledač, postoje velike šanse da ste bar jednom dobili poruku o grešci i poruku da će "video plejer biti blokiran poslije tri videa" ukoliko ne dozvolite da blokator bude deaktivira a reklame nastave da prikazuju.

Namjera toga je, naravno, da vas natjera da prestanete da strimujete video snimke iz preskakanje reklama. S druge strane, YouTube Premium je usluga upravo osmišljena da bi korisnicima ponudila gledanje videa bez reklama.

Pa tako, ukoliko ovih dana ne deaktivirate blokator reklama u vašem pregledaču, postoje šanse da će vam YouTube ograničiti pristup sadržaju i prikazati vam crni ekran.

A to su najbolje osjetili korisnici Microsogt Edge pregledača koji su aktivirali opciju Strict, upravo namijenjenu za filtriranje, odnosno prikazivanje minimalnog broja personalizacije oglasa. U ovom slučaju, oni koji blokiraju oglase bivaju blokirani, pa korisnik tome može da stane na kraj samo ako isključi opciju Strict.

Izvor: Unsplash

Google, naravno, tvrdi da oni koji žele besplatno da gledaju YouTube sadržaje moraju da pristanu na to da im se prikazijuju oglasi, kako bi Google od toga ostvarivao prihode. U suprotnom, preporučuje im se da uplate i koriste YouTube Premium.

A ukoliko se ipak odlučite da ga koristite, YouTube Premium će vas koštati 13,99 dolara mjesečno. Platforma nudi i jedan mjesec besplatnog probnog korišćenja, koje u svakom trenutku možete da otkažete.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS