• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ni hajp oko iPhone-a 15 se nije stišao, a insajder tvrdi da Apple već radi na "šesnaestici"

Autor Miloš B. Jovanović

Novi čip koji će pokretati sve telefone buduće iPhone 16 serije neće imati istu snagu za svaki od njih, tvrdi dobro upućeni insajder

 iPhone 16 prve informacije Izvor: YouTube / Apple

Prošlo je tačno mjesec dana od zvaničnog predstavljanja nove iPhone15 serije pametnih telefona. Uprkos problemima sa kojima su se ti uređaji suočili, od kojih su neki još uvijek neriješeni, Applea izgleda već sada počinje da se fokusira na modele koji bi trebalo da budu predstavljeni u septembru 2024. godine.

Ono o čemu se već "šuška" je da li će sljedeća generacija iPhone uređaja ostati u istom formatu (dva "obična" i dva Pro modela), ili će im se možda pridružiti i najsnažniji model do sada – iPhone Ultra, o čemu je ranije već bilo riječi.

Ono što je delimično poznato je da bi sadašnja praksa da Pro uređaje pokreću savremeniji i snažniji procesori, dok "obični" imaju procesore starije generacije, trebalo da bude promijenjena.

Sve iPhone telefone buduće serije 16 pokretaće Apple-ov A18 procesor, objavio je sajt Mac Rumors pozivajući se na analitičara Džefa Pua, dobro upućenog u lanac snabdijevanja američkog tehnološkog giganta, koji ima pristup insajderskim informacijama kompanije.

Međutim, taj čip neće imati identičnu snagu za sve modele. Pu navodi da bi iPhone 16 i 16 Plus modele trebalo da pokreće A18, dok će se u jačim iPhone 16 Pro i 16 Pro Max modelima naći A18 Pro čip.

A osim ovih nepotvrđenih informacija, internetom kruži i glasina da pomenuta četiri modela nisu jedini telefoni koje Apple priprema za sledeću godinu. To bi mogao da bude i novi iPhone sa oznakom Ultra, a mrežom već kolaju informacije i o novom modelu serije SE.

Novi SE bi mogao da ima moderniji dizajn u odnosu na prethodnike, dok bi hardver trebalo da bude u rangu iPhone-a 14, uz sada već neizostavni USB-C priključak.

BONUS VIDEO:

iPhone 15 "u sitna crevca" – rastavljanje telefona pod mikroskopom
Izvor: YouTube / iFixit

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS