• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nema više prošlogodišnjih čipova, čitava iPhone 16 serija će koristiti A18

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Stigle su prve glasine o iPhone 16 seriji.

 Kad izlazi iPhone 16 Izvor: Unsplash

Apple je prije samo mjesec dana lansirao svoje najnovije uređaje, a glasine o sljedećoj generaciji iPhone telefona već pristižu. Jedna od njih su navodi da će svi iPhone 16 modeli koristiti A18 čipset.

Isti A18 čipset, ali ne baš

Navodi o istom čipsetu stižu od poznatog analitičara Džefa Pua, koji tvrdi da su mu njegovi izvori iz lanca snabdijevanja kompanije Apple otkrili da će predstojeća serija iPhone uređaja stići sa A18 čipsetom. Navodno, baš svi modeli iPhone 16 serije će koristiti novi čip, a to podrazumijeva iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro i iPhone 16 Pro Max.

U prethodne dvije generacije, novi čipset je bio rezervisan samo za iPhone Pro telefone, dok su regularni modeli koristili prošlogodišnja rješenja - jedan od razloga zašto je iPhone 14 izgubio najviše vrijednosti na tržištu polovnjaka.

Pu sada tvrdi da to više neće biti slučaj, odnosno da ćemo na regularnim iPhone 16 modelima vidjeti čipset iste serije. Međutim, iako će arhitektura novog čipa biti ista, iPhone 16 Pro modeli će dobiti moćnije rešenje, A18 Pro, baš kao što je to slučaj sa Apple računarima.

Sličan potez smo već videli u ponudi giganta iz Kupertina na iPhone 13 seriji, kada su iPhone 13 mini i regularni iPhone 13 imali jedno GPU jezgro manje u odnosu na Pro modele, ali tada Apple nije imenom razlikovao jaču verziju A15 čipseta.

Šta znamo o iPhone 16 telefonima

Još uvijek je rano za neke ozbiljnije informacije o novoj iPhone seriji, ali ono što znamo na osnovu informacija do kojih je došao Pu, jeste da će samo Pro uređaji dobiti brži i efikasniji Snapdragon X75 modem, a da će regularni modeli ostati na ovogodišnjem Snapdragon X70 rješenju.

Izvor: Unsplash

Pu vjeruje da će ekrani iPhone 16 serije biti veći za 0,2 inča nego što je to slučaj sa panelima na aktuelnim modelima od 6,1 i 6,7 inča, kao i da ćemo vidjeti unapređenje ultraširokougaone kamere na modul rezolucije od 48 MP. Od ostalih specifikacija, očekuje se 8 GB RAM i Wi-Fi 7 na Pro modelima.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:16
Hjungmin Son odbija da pipne iPhone
Izvor: TikTok / @stevie_king
Izvor: TikTok / @stevie_king

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS