• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TESTIRALI SMO TECNO PHANTOM V FLIP 5G: Najpovoljniji savitljivi telefon na svijetu

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Ko kaže da je za dobar telefon na preklop potrebno izdvojiti puno para?

 TECNO PHANTOM V FLIP 5G recenzija Izvor: SmartLife / Ilija Baošić

Prošlo je gotovo četiri godine od lansiranja prvih Flip uređaja, odnosno pametnih telefona na vertikalni preklop. Iako je njihova popularnost neprestano rasla, a tehnologija savitljivih ekrana tokom godina sazrijevala, ovi modeli su zbog svoje visoke cijene do nedavno bili nedostupni velikom broju kupaca. Međutim, jedan TECNO telefon je sve promijenio.

Na test nam je stigao TECNO Phantom V Flip, najpovoljniji savitljivi telefon na svijetu, koji se u slobodnoj prodaji može pronaći po nevjerovatnoj cijeni od samo 685 evra.

Za razliku od drugih savitljivih uređaja koji nikada nisu napustili Kinu, kompanija TECNO je riješila da svoj prvi telefon ove vrste lansira globalno, što je nesumnjivo odlična vijest za domaće kupce, pogotovo jer specifikacije na papiru obećavaju.

Ipak, papir ne pokazuje sve. Zato vam u nastavku ne prenosimo samo šta to Phantom V Flip donosi, već i naše utiske nakon vremena provedenog sa njim. Pa, hajde da počnemo.

TECNO Phantom V Flip 5G DIZAJN

  • Dimenzije: 171,7 x 74,1 x 7 mm / 88,8 x 74,1 x 15 mm
  • Težina: 194 g
  • Materijal: Aluminijum, čelik, staklo, veganska koža, plastika
  • Zvučnici: Stereo
  • SIM: Nano-SIM
  • Ostalo: USB-C, NFC
Izvor: SmartLife / Ilija Baošić

Na prvi pogled, a bome i na drugi, TECNO Phantom V Flip ostavlja snažan utisak svojim dizajnom. Poleđina je prekrivena veganskom kožom, sa tankim šavovima koji razbijaju monotoniju, a na poklopcu se nalazi veliko stakleno ostrvo koje skladišti sistem dvostrukih kamera, kao i spoljašnji ekran kružnog oblika.

Ništa u vezi izgleda ne ostavlja utisak da je riječ o "jeftinom" uređaju, a sličan je dojam i kada su u pitanju materijali od kojih je telefon izrađen: ram je aluminijumski, šarka čelična, dok je glavni ekran plastičan. Međutim, ne dajte se zabrinuti - plastični ekrani su karakteristika svih uređaja na preklop i biće tako dok se ne pronađe bolje rješenje. To znači da je potreban oprez prilikom rukovanja kako bi se izbjegle ogrebotine, pa ekran ne treba dodirivati vrhom nokta ili iole oštrim predmetima, kao ni skidati fabrički zalijepljenu zaštitnu foliju.

Izvor: SmartLife / Ilija Baošić

Kada je šarka u pitanju, TECNO na svom sajtu tvrdi da je svoje rješenje testirao na 200.000 preklopa, što je u rangu sa onim što Samsung nudi na Galaxy Z Flip5 modelu. Iako smo vidjeli i veće cifre, nismo zabrinuti za dugovječnost Phantom V Flip modela - kako bi se dosegla testirana brojka, potrebno je pet godina otklapati i zaklapati telefon oko 110 puta na dan.

Ipak, ono što nam se nije svidjelo je da postoje horizontalna pomjeranja poklopca. Nije u pitanju ništa drastično, niti je toliko primjetno tokom rukovanja, ali jeste pomalo narušilo iluziju da je riječ o značajno skupljem uređaju.

Od ostalih karakteristika dizajna, na desnom boku se nalaze tasteri za kontrolu jačine zvuka, kao i POWER dugme koje istovremeno služi kao skener otiska prsta. Levi bok je rezervisan za fiokicu koja prima samo jednu Nano-SIM karticu, dok se na dnu, pored USB-C porta, nalazi jedan od dva zvučnika stereo sistema (drugi u slušalici).

Zvuk koji "ispaljuju" ovi hibridni stereo zvučnici je odličan. Ne samo da je dobro izbalansiran, sa jasnim vokalima i impresivnim detaljima visokih frekvencija, već je i iznenađujuće glasan, što značajno unapređuje iskustvo prilikom gledanja ili slušanja različitog sadržaja.

Kako smo istu karakteristiku vidjeli i na drugim TECNO telefonima koje smo testirali, drago nam je da se ispod "haube" Phantom V Flip modela takođe nalazi NFC čip, koji ima mnoge primjene, ali koji je korisnicima najkorisniji zbog mogućnosti beskontaktnog plaćanja pomoću Google Pay-a.

Na narednoj strani možete pročitati više o ekranu i performansama TECNO Phantom V Flip 5G telefona.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS