• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Google priznao krivicu, ali nije riješio problem: Evo zašto nestaju fajlovi iz Google Drive-a

Autor Miloš B. Jovanović

Iako u početku nisu reagovali na prijave korisnika, iz Googlea su naknadno objavili da je razlog nestanka fajlova tehnički problem za koji je odgovorna njihova aplikacija

 Google priznao krivicu, ali nije riješio problem: Evo zašto nestaju fajlovi iz Google Drive-a Izvor: Unsplash

Nakon što se pojavila vijest o problemu sa Google Drive-om iz koga posljednjih dana nestaju fajlovi korisnika, više njih je zatražilo pomoć putem Google foruma za korisničku podršku. Korisnici su prijavljivali nemogućnost pristupa datotekama koje su prebacili na Google Drive, odnosno svoju sumnju da su one potpuno nestale iz "oblaka".

Problem je prvi, putem Google-ovog sajta za korisničku podršku, prijavio jedan korisnik iz Južne Koreje. On je naveo da su svi njegovi fajlovi, uskladišteni od maja 2023. nestali sa njegovog naloga, da nisu dostupni ni u jednoj mapi, kao ni vidljivi među ranije obrisanim fajlovima u "đubretu".

Izvor: Google

Iako u početku nisu reagovali na prijave korisnika, iz Googlea su naknadno objavili da je razlog nestanka fajlova tehnički problem za koji su oni sami odgovorni. Tačnije, Google-ova aplikacija Drive for desktop, koja jednom delu korisnika briše podatke snimljene na Google Drive u posljednjih nekoliko mjeseci.

Iz Google-a su saopštili i to da problem još uviek nije riješen. Takođe, korisnicima koji su imali slične probleme sa virtuelnim diskom poslata su uputstva, ali je takođe naglašeno da je bolje da, bar za sada, na svom Google Drive nalogu ne diraju ništa.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS