• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vrhunske performanse za manje para: Stiže misteriozni Snapdragon 8 čip

Autor Ilija Baošić

Objavljene prve informacije o "lajt" verziji Snapdragon 8 Gen 3 čipseta.

 Snapdragon SM8635 čipset vrhunske performanse za manje para Izvor: Unsplash

Tiho i gotovo neprimjetno, kvaziflagship telefoni su prestali da koriste najmoćnije čipove na tržištu. Proizvođači ovih uređaja koji donose vrhunske performanse, a štede na drugim poljima, više ne mogu da "uglave" cijenu aktuelnih procesora u finalni proizvod, već su se u 2023. godini oslanjali na rješenja prethodne generacije. Međutim, to bi uskoro moglo da se promijeni.

Kako saznaje Digital Chat Station, insajder sa Weibo platforme, Qualcomm sprema misteriozni Snapdragon čipset, koji je u ovom momentu poznat samo pod imenom SM8635.

Samsung Galaxy S24 serija – gejming performanse
Izvor: YouTube / NL Tech

Na osnovu prvih informacija, u pitanju je čip koji će biti izrađen na 4-nanometarskom proizvodnom procesu kompanije TSMC, što je prvi znak da se ne radi o Snapdragon 8 Gen 4, za koji se već zna da će preći na N3E, odnosno 3-nanometarski proizvodni proces.

Misteriozni čip, tvrdi Digital Chat Station, imaće Cortex-X4 glavno jezgro, isto kao Snapdragon 8 Gen 3, ali i Adreno 735 grafiku. Navodno, rezultat koji je postignut u Antutu sintetičkom testu u ranoj fazi je dostigao oko 1,7 miliona.

Izvor: SMARTLife

Na osnovu ovih informacija, očekuje se da će SM8635 biti bolji u procesorskim zadacima u poređenju sa Snapdragon 8 Gen 2 čipsetom, a ime GPU komponente nas navodi na zaključak da će grafičke performanse biti na nivou koji je između Snapdragon 8+ Gen 1 i Snapdragon 8 Gen 2 rešenja.

Kako tvrde glasine, ovaj čip bi debitantski nastup trebao da ima prilikom lansiranja nove Poco serije kvaziflagship uređaja.

Xiaomi je Poco F5 seriju lansirao u maju 2023. godine, što nam daje neki okviran period kada bismo mogli da vidimo Snapdragon 8 Gen 3 "lajt" verziju čipseta.

DA LI STE VIDELI KAKO IZGLEDA XBOX SERIES S TOSTER?

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS