• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Google Mape će uskoro prikazivati gdje se nalazi ulaz u objekat

Autor Gordana Šćepanović

Google aktivno testira dodavanje indikatora pomoću kojih će korisnici Maps aplikacije tačno znati gdje se nalazi ulaz u neki objekat.

 Google Mape lokacija ulaza u objekat Izvor: SMARTLife

Google Maps nije samo aplikacija koja služi da nas odvede od tačke A do tačke B. U pitanju je veoma korisno rješenje koje prikazuju brojne druge informacije, poput recenzija restorana ili bitnih turističkih lokacija. Google konstantno unapređuje svoje mape, a najnovija funkcija koju gigant testira bi mogla da bude veoma korisna. U pitanju je lokacija ulaza u objekte.

Do otkrića najnovije funkcije došao je Android Police, koji je primijetio da verzija 11.17.0101 na Google Pixel 7a telefonu prikazuje indikatore ulaza u objekte - nešto što ni AP, a ni mi nijesmo uspjeli da vidimo na drugim telefonima koji pokreću istu verziju aplikacije.

Portal je primijetio da ova mogućnost funkcioniše na različitim vrstama objekata, poput hotela i prodavnica, kao i da je dostupna u mnogim velikim gradovima - od Njujorka do Berlina.

 Da bi se indikator lokacije ulaza u objekat pojavio na mapi, biće neophodno da korisnici obilježe željenu adresu, kao i da dovoljno zumiraju na objekat, čija kontura se sada prikazuje crvenom bojom, a ne čiodom kao što je ranije bio slučaj.

Ostaje nejasno kada će se lokacija ulaza u objekte pojaviti i na ostalim uređajima i u kom kapacitetu će biti dostupna u Srbiji. Samo se nadamo da nećemo morati da čekamo šest godina na nju - prečesto nam se dešava da ne možemo da pronađemo ulaz iz prvog pokušaja kada stignemo na odredište.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS