• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zatvara se jedan od najvećih piratskih sajtova za skidanje igara

Autor Ilija Baošić

Pirati će od 23. marta imati jednu manje destinaciju za preuzimanje krekovanih naslova.

 Zatvara se GOG-Games jedan od najvećih piratskih sajtova Izvor: Smart Life/ Unsplash/ Michael Geiger

Oni koji često plove digitalnim morem pod crnom zastavom su sigurno u svojim putovanjima naišli na GOG-Games, jedan od najvećih sajtova za preuzimanje piratizovanih igara. Međutim, ova luka neće još dugo biti dostupna javnosti, jer su vlasnici sajta najavili da od 23. marta 2024. godine istom više neće biti moguće pristupiti.

U momentu pisanja, na sajtu je osvanula poruka sljedeće sadržine:

"Zdravo svima. Nakon dužeg razmatranja, GOG-Games.to će uskoro postati privatan. Ova poruka će ostati aktivna oko 12 sati, nakon čega će se sajt vratiti u normalu. Konačno, 23. marta, sajt će postati privatan. Hvala vam što čitate ovo".

Ne dajte da vas ime zavara, GOG-Games nije isto što i GOG (potpuno legalni sajt za distribuciju igara, čiji vlasnik je kompanija CD Projekt), već piratska verzija te platforme. Zapravo, GOG-Games je jedna od najvećih internet destinacija za preuzimanje "krekovanih" igara, koju su mnogi pirati smatrali jednim od najbezbjednijih rješenja.

Razlozi ove odluke nisu poznati, kao ni šta tačno znači da će sajt postati "privatan". Međutim, pretpostavlja da će vlasnici ubuduće omogućiti pristup samo donatorima, ali ostaje da se vidi da li će se to zaista i desiti.

Malo je reći da ovaj mjesec nije bio dobar za ljubitelje nelegalnog sadržaja. Podsjetimo, nakon što je Nintendo uspio da ugasi Yuzu i Citra emulatore, neki developeri su takođe podlegli pritisku i preventivno ugasili svoja rešenja za igranje retro igara na računarima i telefonima.

GTA 6 – Prvi zvanični trejler
Izvor: Rockstar Games

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS