• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

iPhone konačno dobija funkciju koju Android telefoni imaju već punih 15 godina

Osim "mnogo prilagodljivijeg" početnog ekrana, očekivanja od iOS-a 18 su prilično velika, budući da iPhone korisnici očekuju značajna unapređenja

 iPhone raspored ikonica na ekranu Izvor: Apple

Apple je konačno odlučio da u najnoviju verziju svog iOS operativnog sistema doda funkciju koji korisnici Android uređaja imaju mogućnost da koriste već punih 15 godina.

Po prvi put do sada, iOS 18 će korisnicima omogućiti da slobodnije i na sopstveni način preurede raspored ikonicaaplikacija na ekranu, da ostave cijele prazne kolone ili prazne redove između njih, ili samo po jedno prazno mjesto.

Ikonice na ekranuiPhone-a će i dalje biti "zaključane" prema šablonu ekrana, odnosno imaće određeno mjesto na kome moraju da stoje, ali se više neće automatski pomijerati do prve sljedeće kako bi popunile prazno mjesto.

Inače, mogućnost uređivanja ikonica aplikacija uz ostavljanje praznih mjesta između njih je mogućnost koja od samog početka postoji u Google-ovom operativnom sistemu Android.

Osim "mnogo prilagodljivijeg" početnog ekrana, očekivanja od iOS-a 18 su prilično velika, budući da korisnici iPhone telefona očekuju značajna unapređenja.

"Nova verzija operativnog sistema je u Apple-u viđena kao kao jedno od najvećih – ako ne i najveće – unapređenje iOS-a u istoriji kompanije", navodi se u saopštenju kompanije koje prenosi Bloomberg.

Ranije je već objavljeno da Apple radi na sopstvenim AI modelima, ali je prošle nedjelje Bloomberg otkrio da ta kompanija pregovara sa Google-om o uvođenju njihovog AI chatbot-a Gemini na iPhone telefone kasnije ove godine.

A uz vješačku inteligenciju, iOS 18 će najvjerovatnije konačno dovesti i RCS (Rich Communication Services) poruke na iPhone telefone.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS