• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Moćne performanse za male pare: Redmi predstavio Turbo 3 – novog "ubicu flagship-a"

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Iako predstavlja potpuno novu Redmi liniju, jedan od prvih telefona koga pokreće novi Snapdragon 8s Gen 3 čipset bi, prema nekim glasinama, na globalnom tržištu mogao da se pojavi pod imenom Poco F6

 redmi turbo 3 recenzija Izvor: Redmi

Nova linija Redmi pametnih telefona, pod imenom – Turbo, upravo je najavljena u Kini, a njen prvi model je Turbo 3. Riječ je o uređajima prije svega orjentisanim na dobre performanse u radu, koji će biti pozicionirani između Redmi K i Redmi Note serije.

Turbo 3 je jedan od prvih pametnih telefona koga pokreće Qualcomm-ov Snapdragon 8s Gen 3, čipset upravo namijenjen telefonima srednje klase koji "pucaju" na performanse premijum uređaja, takozvane – ubice flegšipa.

Telefon je opremljen HDR10+ AMOLED ekranom dijagonale 6,67 inča, sa rezolucijom od 2.712 x 1.220 piksela i frekvencijom osvježavaja od 120Hz. Displej nudi 12-bitnu paletu boja i osvjetljenje od maksimalnih 2.400 nita.

Redmi je svom novom modelu dodao i optički skener otiska prsta smješten ispod ekrana, kao i prednju selfi kameru sa senzorom od 20 megapiksela.

Glavni senzor "leđne" kamere je Sony LYT-600 od 50MP (1.6μ px, f/1.59), sa mehaničkom OIS stabilizacijom, koji je ovde uparen sa još jednim ultraširokim Sony-jevim IMX355 senzorom.

Budući kupci će Redmi Turbo 3 moći da izaberu u verziji sa 12GB ili 16GB LPDDR5X RAM-a i 256GB, 512GB ili 1TB UFS 4.0 interne memorije.

Softverska komponenta novog Redmi-jevog tržišnog aduta čini Xiaomi-jev operativni sistem HyperOS, zasnovana na Android-u 14. Telefon napaja sada već, manje – više, standardna baterija kapaciteta 5.000 mAh, sa podrškom za brzo punjenje od 90W.

Redmi Turbo 3 dolazi u crnoj, zelenoj i boji titanijuma, a u ponudi se nalazi i posebno ograničeno Hari Poter izdanje.

Prodaja u Kini počinje 15. aprila. Cijena osnovnog modela sa 12GB RAM-a i 256GB prostora za skladištenje podataka iznosi nešto više od 260 evra, dok bi najskuplja sa 16GB RAM-a i 1TB interne memorije trebalo da košta oko 367 evra.

Glasine nagovještavaju da bi Redmi Turbo 3 na globalnom tržištu trebalo da se pojavi pod imenom Poco F6.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS