• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svi Galaxy S25 telefoni će imati jedan čipset, ali on neće biti Samsungov?

Autor Dušan Volaš

Ako se ova informacija pokaže kao tačna, to neće biti prvi put da Samsung lansira S seriju sa Qualcomm-ovim Snapdragon čipsetima

 Samsung Galaxy S25 Snapdragon čipset Izvor: SmartLife / Ilija Baošić

U jednoj od prvih vijesti o Samsungovoj Galaxy S25 seriji, koja dolazi početkom sljedeće godine, bilo je reči da će svi modeli koristiti Exynos čipsete. Međutim, nove informacije popularnog analitičara Ming-Či Kua sada upućuju na suprotno.

Kuo, naime, tvrdi da Samsungov čip namijenjen premijum telefonima S serije, za koga se očekuje da će se zvati Exynos 2500 – "možda neće biti isporučen" do predviđenog roka, pošto se Samsungov rad na razvoju 3nm čipova odvija sporije od očekivanog.

To, logično, znači da će Qualcomm najverovatnije biti jedini dobavljač čipseta za Galaxy S25 seriju, pa će te telefone Snapdragon 8 Gen 4, novi čipset koji će biti predstavljen u oktobru.

Ako se ova informacija pokaže kao tačna, to neće biti prvi put da Samsung lansira S seriju sa Snapdragon čipsetima. Prošle 2023. godine, svi Galaxy S23 telefoni su korisitili Qualcomm-ove čipove i to na svim regionalnim tržištima u svetu, što je bio prvi put da se tako nešto dogodi korejskom brendu.

Međutim, sa Galaxy S24 serijom, Samsung se vratio na staru strategiju ugradnje svojih Exynos čipova na nekim, a Snapdragon čipova na drugim tržištima.

Ipak, treba imatu u vidu da su ovo prve, rane i nepotvrđene informacije, pa se o Galaxy S25 seriji ne može još uvijek sa sigurnošću bilo šta reći, pošto se do kraja ove i početka sljedeće godine planovi više puta mogu promijeniti.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:35
Samsung BESPOKE AI: Intelligent home living
Izvor: YouTube / Samsung
Izvor: YouTube / Samsung

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS