• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

YouTube počeo da otkazuje Premium pretplate - nema više muljanja sa VPN-om

Autor mondo.rs

Korisnici koji su koristili VPN kako bi prošli jeftinije se žale da im je YouTube otkazao Premium pretplatu.

 YouTube počeo da otkazuje Premium pretplate Izvor: Pexels

YouTube uporno stavlja do znanja korisnicima da na njima želi da zaradi, bez obzira da li je riječ o reklamama ili mesečnoj pretplati. U toj igri "mačke i miša", blokiranje nametljivih oglasa je još uvijek moguće, ali čini se da je sada došao kraj za one koji su željeli plate, a da prođu jeftinije. Prema masovnim žalbama korisnika, YouTube je počeo da otkazuje pretplate korisnika koji su koristili VPN kako bi dobili jeftiniji YouTube Premium.

U objavi jednog člana Reddit-a može se vidjeti da mu je YouTube, naizgled niotkud, poništio pretplatu, a brojni drugi korisnici su se sjatili kako bi potvrdili da se i njima dešava isto.

Ipak, čini se da zajednička nit postoji - na otkazane YouTube Premium planove su se korisnici pretplatili koristeći VPN, a sve kako bi platili manje u odnosu na cijenu koja je dostupna na njihovom tržištu.

Nije tajna da YouTube svoje cijene prilagođava kupovnoj moći različitih zemalja, niti je tajna da su mnogi koristili VPN kako bi prevarili platformu da žive u drugoj državi kako bi platili manje.

Izvor: Reddit / Alopez1024

Oni koji su na taj način "muljali" su najčešće svoju lokaciju podešavali na Indiju i Ukrajinu, gde pojedinačni Premium plan mjesečno košta 129 rupija (169 dinara), odnosno 99 hrivnja (266 dinara). Poređenja radi, YouTube Premium u Srbiji košta 749 dinara, a u SAD 13,99 dolara (1.526 dinara).

Ukoliko je i vama otkazana pretplata, sada znate šta je razlog. S druge strane, ukoliko ste koristili VPN, a još uvijek niste dobili mejl, očekujte da će se to uskoro desiti.

Ipak, čini se da sadržaj tog mejla nije isti za sve. Neki korisnici koje je YouTube "provalio" kažu da se u njihovom pominje da su se "preselili" na drugu lokaciju, te im se savetuje da se ponovo pretplate koristeći karticu koja je prijavljena na lokalnu adresu.

YouTube i Google se još uvek nisu oglasili o ovim potezima.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS