• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kina već ima 600 miliona korisnika AI alata

Autor Stefan Stojanović

Prema navodima Ministarstva industrije i informativne tehnologije, Kina trenutno broji više od 600 miliona registrovanih korisnika za generativne usluge vještačke inteligencije.

 Kina već ima 600 miliona korisnika AI alata Izvor: Promo

Džao Džiguo, glavni inženjer ministarstva, navodi da je industrija vještačke inteligencije (AI) proširila broj novootvorenih kompanija koji iznosi 4.500, a do sada je kako Džao dodaje, oko 200 generativnih usluga AI modela registrovano i dostupno korisnicima.

Džao je istakao da je neophodno podsticati kapacitet infrastrukture AI za javne usluge i uspostaviti dostupne i prilagodljive platforme za razvoj AI kako bi se ubrzala obuka, optimizacija i velika primjena AI modela.

Telekomunikacioni operator u zemlji, Čajna Mobajl, pokrenuo je standard evaluacije za opšte AI velike modele istog dana zajedno sa Kineskim institutom za standardizaciju elektronike i ključnim preduzećima, pružajući referencu kompanijama da odaberu.

Ovaj standard, vođen stvarnom potražnjom iz ključnih industrija, fokusira se na šest dimenzija, a to su funkcionalnost, tačnost, pouzdanost, sigurnost, interaktivnost i primenljivost, kako bi se sveobuhvatno procenila osnovna kompetencija u primjeni velikih modela.

(Mondo.rs)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS