• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pogledajte kako će izgledati iPhone SE 4 - maketa telefona potvrđuje najveću promjenu

Autor Ilija Baošić

Objavljene fotografije makete predstojećeg najpovoljnijeg telefona u ponudi kompanije Apple.

 Iphone SE 4 Izvor: Mac Otakara

Osim glasina i očekivanja da će biti predstavljen u martu 2025. godine, zvaničnih informacija o novom iPhone SE modelu nema, niti će ih biti do premijere. Uprkos tišini tehnološkog giganta iz Kupertina, već sada smo dobili priliku da vidimo kako će novi najpovoljniji iPhone u Apple ponudi izgledati.

Dizajn iPhone SE 4 modela nam stiže u formi makete koju je podelio Mac Otakara, japanski blog koji redovno objavljuje makete predstojećih Apple telefona. Na objavljenim fotografijama se može vidjeti potvrda prethodnih glasina, uključujući one da će novi SE biti zasnovan na iPhone 14 modelu i da će imati samo jednu kameru.

I zaista, dimenzije makete su 146,7 x 71,5 x 7,8 mm, identične iPhone 14 telefonu. Mac Otakara je čak stavio zaštitnu futrolu modela iz 2022. godine kako bi to demonstrirao.

Izvor: Mac Otakara

Za razliku od najnovijih telefona kompanije Apple, maketa potvrđuje da iPhone SE četvrte generacije neće imati Dynamic Island izrez ekran, već kompaktniju verziju notch-a. Drugim riječima, Face ID će zamijeniti Touch ID usled nedostatka HOME tastera.

Kada je već pominjemo tastere, navodno nećemo videti ni Action taster, već stari, dobri prekidač za utišavanje zvuka. Prema objavljenim slikama, tasteri za kontrolu jačine zvuka ostaju isti.

Uprkos tome što će biti zasnovan na iPhone 14 modelu, iPhone SE 4 će doneti i par bitnih izmjena, poput USB-C umjesto Lightning porta.

Ono što maketa ne prikazuje, a što se očekuje, je to da će rezolucija kamere biti 48 MP, kao na iPhone 15 modelu, da će telefon pokretati A18 čipset, da će ekran dijagonale 6,1 inč biti OLED, kao i da će se ispod "haube" naći prvi Apple 5G modem.

iPhone SE 4 maketa
Izvor: Mac Otakara

(MONDO) 

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS