• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AMD će smanjiti potrošnju energije!

Autor mondo.rs

Kompanija AMD je objavila svoj cilj da isporuči 25 puta energetski efikasnije APU-ove do 2020.

 AMD će smanjiti potrošnju energije! Izvor: Promo/MONDO portal.
Ilustracija.
Izvor: Promo/MONDO portal.
AMD-ov šef tehnologije, Mark Papermaster je istakao sledeće: “25 puta 20 (25 x 20)″ projekat ima za cilj značajan porast energetske efikasnosti u odnosu na prethodnih šest godina (2008. do 2014). U tom periodu AMD je poboljšao tipičnu energetsku efikasnost svojih proizvoda više od 10 puta".
Širom sveta, tri milijarde personalnih računara koriste više od jednog procenta sveukupne energije potrošene godišnje, a 30 miliona servera koriste dodatnih 1.5 odsto sveukuone električne energije. Cena te energije je između 14 i 18 milijardi dolara. Proširenom upotrebom Interneta, mobilnih uređaja, i interesovanja za video sadržaj na Webu i audio sadržaja u celini, očekuje se da će ta potrošnja samo da se uvećava u budućnosti.
Stvaranje diferenciranih proizvoda male potrošnje je ključni element naše poslovne strategije, sa nemilosrdnim fokusom na energetsku efikasnost”, rekao je Papermaster. "Kroz poboljšanja APU arhitekture i inteligentnim tehnologijama za povećanje energetske efikasnosti, naši korisnici mogu da očekuju dramatično poboljšanje energetsku efikasnost naših procesora tokom narednih nekoliko godina. Postavljanje cilja da poboljšamo energetsku efikasnost naših procesora 25 puta do 2020. je mera naše posvećenosti i poverenja u našem pristupu”.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS