• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Google: Apple pravi šou, Android je popularniji!

Autor mondo.rs

Jedan od vodećih ljudi Google kompanije odgovorio je na prozivke Tima Kuka i Apple tabora.

Sandar Pikaj, direktor Google Android i Chrome divizije, imaće glavnu reč na Keynot predavanju, na Google I/O konferenciji koja se održava 25. i 26. juna u San Francisku, gde će se pojaviti oko 6.000 novinara i programera, okupljenih da čuju šta je Google novo spremio. U eksluzivnom intervjuu za Bloomberg Businessweek, koji je preneo Srbodroid portal, Pikaj je dao neke vrlo zanimljive odgovore na izjave o Androidu, koje smo čuli od Tima Kuka i drugih Apple predstavnika na nedavno održanoj WWDC 2014 konferenciji u istom gradu.

Na Apple WWDC 2014, Tim Kuk je rekao da većina korisnika ima “antičku” verziju Androida i da zbog toga ne mogu da imaju najnovije opcije.

Pikaj je na to uzvratio da Apple proizvodi samo dva uređaja, a da Android ima mnogo različitih proizvođača širom sveta, koji prodaju drugačije uređaje. Iako je Apple najavio mnoge kul stvari na njihovoj konferenciji, kao što su nove verzije ekranske tastature, vidžeti i unapređena obaveštenja - Android to ima već godinama, tako da i na starijim Android uređajima korisnici već koriste te opcije. Pikaj je, takođe, rekao i da oni unapređuju Google Play Services svakih šest nedelja.

Kuk je na Apple konferenciji izjavio i da ima jako puno Android korisnika koji prelaze na Apple platformu.

Prema rečima čelnika Android i Chrome Gogle divizije, po podacima koje je on video, Android je platforma sa većom stopom rasta u odnosu na bilo koju drugu, uključujući i iOS. Sandar je napomenuo da je WWDC 2014 bio uobičajeni Applov šou i da je bitno da se razume da je to samo - šou!

Sandar je upitan i to da li bi rekao nešto na Kukovu primedbu da Android ima “toksičnu hrpu propusta“.

“Ako napravite Mercedes od 100 hiljada dolara, nećete pogledati na to šta ostatak automobilske industrije radi i to komentarisati. Google pravi “proizvod“ za veoma siromašne i veoma bogate, ali i sve između. Naravno da će malware da napadne najpopularniju i najrašireniju platformu na svetu, ali Google i Android shvataju sigurnost veoma ozbiljno i štite potrošače na nekoliko nivoa kako bi izbegli malware“.

Šta vi kažete? Čekamo vaše komentare ispod i na MobIT Facebook stranici!

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS