• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Samsung i Google u svađi?

Autor mondo.rs

Portal The Verge piše da su giganti ponovo otišli svako na svoju stranu. Ovog puta kamen spoticanja su pametni Tizen satovi.

Lično Lari Pejdž, direktor Googla, nije zadovoljan zbog činjenice da je Samsung svoje pametne satove opremio Tizen operativnim sistemom, kada na raspolaganju ima Android Wear. Prema izvorima The Verge portala, direktor Googla i podpredsednik Samsung kompanije (Džej J. Li) sastali su se i tom prilikom Lari Pejdž izrazio je svoje nezadovoljstvo činjenicom da Samsung daleko više ulaže u pametne satove sa Tizen operativnim sistemom, umesto u pametan sat sa Android Wearom. Tom prilikom je dobio i odgovor da će Samsung, i pored toga što je promašio vremenski rok da pusti na vreme prvi Tizen smartfon, Samsung Z, i dalje nastaviti vrlo agresivno da radi na razvoju i promociji Tizen operativnog sistema.

Googlu, takođe, smeta to što prilikom najave Android Weara Samsung nije spremio novi pametan sat, nego je samo prepakovao već postojeći model, koji radi na Tizenu. Na kraju, prema izvorima, došlo je do ponovnog razilaženja stavova po pitanju smanjenja broja Samsung aplikacija u Galaxy uređajima. Da podsetimo, Google želi da S aplikacije budu izbačene, jer kopiraju Androidove "stock" aplikacije i zbunjiju korisnike.

Podsetićemo vas na priču da je Samsung mogao da kupi Android, ali nije, jer nije bio dovoljno "dalekovid", ali i na to da su Google i Samsung potpisali partnerstvo na još jednu deceniju.

Problemi u raju, neki bi rekli, a nama se čini da je ovo samo još jedna od trzavica, koja će proći brzo. Pogledajte i našu MobIT Facebook stranicu, pratite nas i komentarišite. Spremamo mnoga iznenađenja i nagradnu igru na MobIT Fesu - vidimo se!

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS