• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Student tuži Facebook, traži i vašu pomoć

Autor mondo.rs

Student poziva više stotina miliona korisnika Facebooka da podnesu kolektivnu tužbu protiv društvene mreže.

Student prava Maks Šrems pozvao je više stotina miliona korisnika Facebooka da se pridruže tužbi protiv najpopularnije društvene mreže zbog kršenja prava na privatnost.

Šrems je podneo tužbu privrednom sudu u Beču. On je pozvao korisnike te mreže da se pridruže tužbi upisujući se na sajtu FBClaim svojim korisničkim imenom. Tužbi se mogu pridružiti korisnici svih zemalja, osim SAD i Kanade objavio je francuski list Figaro.

Maks Šrems, inače Austrijanac, traži po 500 evra odštete za svaku osobu koja potpiše tužbu i poziva da potpisnika bude što više, jer će tako i psledice po Facebook biti veće. Tužbu je ironično i simbolično nazvao "David i Golijat", a ovo bi mogla biti najveća tužba te vrste ikada podneta u Evropi.

Pored poštovanja prava na privatnost potpisnici tužbom žele i da odvrate Facebook od analiziranja profila i postupaka korisnika te društvene mreže. Šrems, koji je do sada podneo oko 20 tužbi protiv Facebooka, aktivirao je svoje "antifejsbuk" projekte nakon što je isplivala istna o psihološkim analizama koje je na svojim korisnicima vršio Facebook.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS