• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Microsoft tužio Samsung, evo i zašto!

Autor mondo.rs

Pročitajte šta je to krenulo naopako i zbog čega.

Microsoft: “Preduzimanje pravnih mera ne uzimamo olako, naročito protiv kompanije sa kojom smo uživali dugo i produktivno partnerstvo”.

Dakle, kompanija Microsoft je početkom avgusta podnela tužbu Okružnom sudu SAD u Južnom okrugu države Njujork, u cilju dobijanja deklarativne ocene u vezi sa primenom ugovora o unakrsnom licenciranju između Microsofta i Samsunga, i da li postoje elementi kršenja ugovora.

Krajem 2013, Samsung je prestao da poštuje ugovor koji su dve kompanije potpisale 2011. godine i, nakon serije pisama i diskusija, postalo je jasno da postoji fundamentalno neslaganje oko tumačenja ugovora. “Preduzimanje pravnih mera ne uzimamo olako, naročito protiv kompanije sa kojom smo uživali dugo i produktivno partnerstvo. Nažalost, čak i partneri se nekad ne slažu”, napisao je na svom blogu Dejvid Hauard, korporativni potpredsednik i zamenik glavnog savetnika kompanije Microsoft.

Hauard je naglasio da dve kompanije imaju dugi istorijat saradnje, kao i da Microsoft ceni i poštuje partnerstvo sa Samsungom: “Očekujemo da će se saradnja nastaviti. Microsoft prosto pita sud da razreši neslaganje oko ugovora”.

Više detalja možete pronaći na blogu Dejvida Hauarda.

Samsung je kratko izjavio: "Razmotrićemo pažljivo tužbu i odlučiti kakav će biti naš odgovor", a strani mediji pitaju se zašto je Samsung uopšte prestao da plaća nadoknade za patentna Android prava Microsoftu, ako se ugovorom obavezao na tako nešto.

Da pojasnimo, Samsung je prestao da plaća Microsoftu za njegovu patentiranu tehnologiju korišćenu u telefonima i tabletima sa operativnim sistemom Android. Nakon što je Microsoft najavio kupovinu Nokije, Samsung je prestao da poštuje ugovor o plaćanju pomenutih patentnih tehnologija. Microsoft tvrdi da je Samsung iskoristio kupovinu Nokije da se udalji od obaveza preuzetih ugovorom.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS