• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bežično punjenje telefona ultrazvucima

Autor mondo.rs

Sve smo bliži momentu kada ćemo sve u kući puniti bežičnim putem.

 Bežično punjenje telefona ultrazvucima Izvor: MONDO portal.

Kompanija uBeam razvila je sistem punjenja pametnih telefona na daljinu, uz pomoć ultrazvuka. Radi se o sistemu u kojem će ultrazvuci izazivati vibracije koje će stvarati struju neophodnu za punjenje mobilnih I svih drugih uređaja u kući.

Pomenuta firma je napravila bežični punjač čija je funkcija da emituje ultrazvuke koji će praviti vibracije u telefonu, a one će potom stvarati struju, objavljeno je na francuskom veb sajtu metronews.fr. Sistem bi trebalo da omogući korisnicima da, u slučaju da im se isprazi baterija smartfona u toku razgovora, nastave komunikaciju telefonom dok se aparat puni, a da ne budu vezani za sam punjač i njegov kabl.

Trenutno je punjač još u fazi prototipa, ali uBeam predviđa njegovu komercijalizaciju za četiri godine. Taj sistem bi mogao, u principu, da bude proširen na sve električne uređaje.

Danas nam je omogućeno da koristimo bežično punjenje uglavnom po Qi standardu, dodirom telefona I punjača, ali bez žice između njih. Nova funkcija Qi standarda omogućiće čak I beskontaktno bežično punjenje na manjim razdaljinama. Najveća mana bežičnih punjača jeste to što su uglavnom skupi, a jeftinije varijante sporije pune uređaje. Sve o bežičnom punjenju, kako radi, koliko košta i da li je opasno po ljudsko zdravlje objasnili smo na linku.

Telefoni koji danas već omogućavaju bežično punjenje su LG Nexus 5, Lumia 920, Lumia 1520, drugi Lumia telefoni uz posebne maske, kao i LG G3 telefon.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS