• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Windows Phone: 300.000 aplikacija u prodavnici

Autor mondo.rs

Za godinu dana broj aplikacija je udvostručen.

 Windows Phone: 300.000 aplikacija u prodavnici Izvor: MONDO portal.

Prodavnica Windows Phone aplikacija.
Izvor: MONDO portal.

Uglavnom je argument protivnika Windows Phone operativnog sistema broj aplikacija. Srećom po one koji se dvoume između Androida i Windows Phona, prema poslednjim Microsoft izveštajima, aplikacije nisu više tako veliki problem na Windows Phone platformi, jer se njihov broj za godinu dana udvostručio i danas prodavnica ima preko 300.000 programa i igara na toj platformi.

Microsoft je u poslednjih šest meseci dodao preko 100.000 alikacija, a u poslednjih 12 meseci je broj programera, koji rade na razvoju aplikacija za Windows Phone platformu porastao za preko 50 odsto.

Ono što će Microsoft iskoristiti kao svoju prednost u odnosu na konkurente, Android i iOS, jesu univerzalne aplikacije, zasnovane na posebnoj "Universal Apps" platformi, koja omogućava da se jedna aplikacija koristi na svim Windows uređajima - telefonima, tabletima i računarima. To znači da će sve aplikacije urađene po ovoj platformi moći da se kupe jednom, a da se koriste besplatno i istovetno na svim Microsoft uređajima. Takve aplikacije već se nalaze u onlajn prodavnici za Windows Phone 8 i 8.1 telefone, Windows 8 i 8.1 tablete i Windows 8 i 8.1 računare.

Još jedna prednost Windows Phona u Srbiji je to što se aplikacije iz Windows Phone prodavnice prodaju legalno, bez problema i koštaju od 80 do 170 dinara u proseku. Ipak, iOS sa 1.2 i Android sa oko milion aplikacija još uvek je daleko ispred Windows Phona, ali istraživanja pokazuju da se gotovo pola miliona aplikacija nikada ne preuzme nijednom.

Komentare očekujemo ispod.

mm
Izvor: YouTube

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS