• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tablet za narod: Huawei MediaPad M1

Autor mondo.rs

Dobre performanse i unapređen dizajn čine da se MediaPad M1 izdvoji iz gomile sličnih tableta koji se mogu kupiti kod nas.

Huawei Technologies svoju MediaPad porodicu proširila je novim MediaPad M1 8.0 uređajem koji nudi “performanse bez kompromisa”, kako kompanija sama kaže, posebno naglašavajući dugotrajnost baterije.

Multi-window ekran novog MediaPad M1 omogućava gledanje televizije ili filmova u 1080p Full HD rezoluciji uz istovremeno korišćenje drugih aplikacija. Osnažen četvoro-jezgarnim procesorom od 1.6 gigaherca i dugotrajnom baterijom kapaciteta 4.800 mAh, MediaPad M1 podržava 8 sati gledanja video materijala na osnovu jednog punjenja. Uređaj, dakle, pokreće Hisilicon Kirin 910 čipset sa Mali-450MP4 grafikom i jednim gigabajtom RAM memorije.

Novi MediaPad M1 može se naći u dve varijante - sa internom memorijom od osam i od 16 gigabajta, uz mogućnost proširenja eksternim SD micro karticama. Operativni sistem je Android 4.2 Jelly Bean sa Emotion UI korisničkim interfejsom. MediaPad M1 jedinstven je zbog svog metalnog rama i kućišta debljine 7.9 milimetara, uz težineu od svega 329 grama.

Ekran rezolucije 800 x 1.280 piksela (189 ppi) znači jasnu sliku dok dupli DTS zvučnici i kvalitetan zvuk doprinose potpunijem multimedijalnom uživanju. Tu su i dve kamere, poleđinska rezolucije pet megapiksela i prednja, rezolucije jedan megapiksel.

Ukoliko idete na put, MediaPad M1 može poslužiti kao odličan uređaj za GPS navigaciju. Svaka putanja koja se unese biće isplanirana sa maksimalnom preciznošću, a korisnik dobija uputstvo za svako pojedinačno skretanje. MediaPad M1 je kompatibilan sa Huawei TalkBand narukvicom koja predstavlja prve hibridne Bluetooth slušalice u svetu i pametnu narukvicu, koja omogućava oboje – hands-free pozivanje i fitness tracking u jednom pametnom uređaju.

Cena uređaja još uvek nije najavljena, ali Huawei tvrdi da će biti vrlo konkurentna i na domaćem tržištu. 

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS