• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

iPhone ovo ne ume!

Autor mondo.rs

Evo nekoliko stvari na koje iPhone vlasnici još neko vreme moraju da zaborave.

I dok je prema poslednjim informacijama Apple "kult" sve jači, aiPhone 5S se i dalje odlično prodaje, iako je na pragu iiPhone 6 (koji se sprema na "invaziju"), postoji nekoliko stvari koje taj uređaj još uvek ne ume.

Business Insider je objavio priču o "Osam stvari koje iPhone ne može", a mi smo je dopunili nekim našim predlozima, koje bismo voleli da vidimo na budućem iPhone smartfonu. Dakle, iako Apple ponosno tvrdi da će iPhone promeniti svet (vidite reklamu dole), moraće to bez sledećih opcija!

iPhone ne može u vodu
Iako se pre nekog vremena pojavio oglas da će iPhone uređaji biti vodootporni, ako ih nadogradite na iOS 7, od toga, naravno nema ništa! Prve glasine o iPhonu 6 ostavljale su vodootpornost kao mogućnost, ali danas izgleda da će se i sledeći modeli plašiti vode. Telefoni koji mogu u vodu su prikazaniOVDE, a tu je opisano i šta tačno oni mogu i koliko toga u vodi nude.

Nema OIS i 4K snimanje
Dve vrlo popularne opcije na kamerama mnogih Android i Windows Phone konkurenara za iPhone još uvek ostaju nepoznanica, a svi su izgledi da će i iPhone 6 sanjati o njima.

Gde je izmenjiva baterija?
Od prvog modela je tako i nema izgleda da će se nešto promeniti.

Gde je microSD?
OK, ne mora baš taj standard, neka Apple napravi neki svoj, ali zašto izmenjiva memorija još uvek nije stigla na iPhone malo je kome poznato.

Klasični priključci
Nestandardne Apple priključke morate da "pretvorite" u klasične kupovinom dodatnih kablova i utičnica, pa tako i microUSB, HDMI ili neki drugi port koje Androidi i Windows Phone uređaji odavno "šetaju".

Memorija od 128 giga
Danas, kada je iPhone zamenio iPod i druge digitalne gedžete vreme je da Apple predstavi i verziju sa 128 giga prostora, koje će korisnici vrlo brzo napuniti, ne brinite - nije previše! Memorije, posebno kada nemate proširenje, nikad dosta!

NFC
OK, možda se u Srbiji ne koristi dovoljno jer i nemamo previše opcija da ga "điramo"; ali NFC je odličan način za plaćanje, otključavanje soba u hotelima, prikupljanje informacija u pokretu i ko zna šta još. A da ne spominjemo koliko je kul deliti sadržaje s telefona na telefon jednim dodirom ili povezivati sluške i druge dodatke na telefon - tap i gotovo!

Jednostavno prebacivanje fajlova
Nažalost, iTunes je i dalje iPhone "mama" i tako će ostati zauvek, rekli bismo...

Duže trajanje baterije
Priznajte iPhone vlasnici - voleli biste da baterija izgura ceo dan bez jurnjave za punjačem. Nagovestićemo vam da, na osnovu nepotvrđenih informacija ni iPhone 6 neće doneti ništa spektakularno na tom polju, jer će, prema insajderskim informacijama, iPhone 6 imati bateriju od 1.800 i nešto miliamper-sati. Ne, to nije dovoljno za displej od 4.7 inča da izgura dan... A i Samsung uveliko proziva Apple fanove i naziva ih "grliocima utičnica"!

Funkcionalniji Bluetooth
OK, šta zapravo može Bluetooth na iPhonu i čemu služi? Ne baš za puno toga. Klasična razmena fajlova ili informacija gotovo i da nije moguća, ali lepo je nadati se...

Slanje više slika mejlom
Ono kad želite da zatrpate nečije poštansko virtuelno sanduče odličnim fotkama iz provoda, a ne možete, jer iPhone omogućava da šaljete do pet slika putem mejla. Moguće je da će konačna verzija iOS-a 8 nešto promeniti, videćemo.

,,,
Izvor: YouTube

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS