• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sjajna vest za korisnike Windowsa XP!

Autor mondo.rs

Baš kao korisnici Windows 8/8.1 operativnog sistema i Windows XP korisnici besplatno će moći da pređu na novi Windows, koji stiže 30. septembra!

Microsoft je rešio da sledeći Windows, za sada poznat kaoWindows 9 mada nije sigurno da će se tako zvati, bude apsolutni hit među PC korisnicima. Tako je doneta odluka, prema onome što je izjavio predsednik Microsofta u Indoneziji, Andresa Diantoro, da besplatnu nadogradnju dobiju ne samo korisnici Windows 8/8.1 operativnog sistema, nego i korisnici Windows XP operativnog sistema, koji više nemaju softversku podršku Microsofta.

Na taj način Microsoft će povećati udeo najnovijeg Windowsa za vrlo kratko vreme i omogućiti da i korisnici sa XP operativnim sistemom dobiju moderan OS. Da li će stare mašine na kojima je XP podržavati Windows 9 i na koji način će Microsoft pružiti podršku za drajvere i ostali softver tokom migracije sa XP-a na 9 ostaje nam da vidimo, ali prema prvim nezvaničnim informacijama kompanija iz Redmonda već ima spreman scenario.

Windows XP korisnici lako će prihvatiti Windows 9, jer donosi značajna poboljšanja u odnosu na Windows 8/8.1 i pegla sve ono što uglavnom nisu voleli na tom OS-u:
- izbacuje se Charm bar
- ubacuje se Cortana sa podrškom za pretragu
- ubacuje se novi Centar sa obaveštenjima
- Vraća se Start Meni i drugo, o čemu čitajte na LINKU.

Windows 9 premijera biće 30. septembra, a kako neće biti striminga, odnosno video prenosa sa događaja pozivamo vas da budete s nama, jer ćemo pratiti sve što se dešava.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS