• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prvi Samsungov telefon sa Tizen OS-om

Autor mondo.rs

Samsung lansirao u Indiji prvi pametni telefon - Z1 - sa operativnim sistemom Tizen, koji je do sada postojao u pametnim televizorima i satovima. Za sada je samo predviđen za indijsko tržište. Cena oko 90 dolara.


Iako je najavljen još tokom 2013. godine, Samsung nikako nije "izbacivao" novi operativni sistem za pametne telefone po nazivu Tizen.

Do danas!

Južnokorejski gigant je upravo danas obelodanio Z1 - prvi pametni telefon sa operativnim sistemom Tizen u Indiji. Uređaj će biti prilično jeftin i cena će mu se kretati oko 90 dolara.

Ono što, za sada, nije poznato, jeste da li će se taj uređaj prodavati širom sveta. Sada ga ima samo za indijsko tržište.

Iz Samsunga je saopšteno da će Tizen odlikovati brzo podizanje sistema i glatke performanse Z1 uređaja. Z1 sadrži dvojezgarni procesor, 1.2 gigaherca brzine, 768 MB RAM i 4 GB memorije.

Uređaj ima četvoroinčni displej rezolucije 800x480 piksela, kameru od 3,1 megapiksela. Za sada ga ima u tri boje - crnoj, beloj i crvenoj.

Prema saopštenju iz Samsunga, Z1 će vlasnicima omogućiti i poseban sadržaj, u koji je uključeno čak 270.000 pesama i 80 TV kanala, koji se mogu gledati uživo ili da se daunloduju ("skinu").

S obzirom na to da je uređaj namenjen indijskom tržištu, u saradnji sa Hungama.com,  korisnicima će biti omogućeno i više od 7.000 bolivudskih i holivudskih filmova i više od dva miliona pesama.

Do danas, operativni sistem Tizen postojao je samo u Samsungovim satovima i pametnim televizorima (svi smart TV modeli najavljeni za 2015. godinu će imati ovaj operativni sistem), a ovo je premijera na mobilnim uređajima.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS