• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Samsung i Microsoft protiv Googla?!

Autor mondo.rs

Samsung odgovorio Googlu na njegov zahtev da smanji broj svojih aplikacija u Android telefonima - koristiće Mirosoftove aplikacije!

 Samsung i Microsoft protiv Googla?! Izvor: Promo/MONDO portal.

Google je odavno Samsungu poručio da malo "o'ladi" sa ubacivanjem Galaxy aplikacija u svoje Android telefone, koje su direktna konkurencija GMailu, Driveu, Hangoutsu i drugim Google aplikacijama. Zato je Samsung, recimo, najavio gašenje ChatOn aplikacije, makar na većini tržišta, a najavio je i smanjivanje svojih aplikacija, jer je Google počeo ozbiljno da "frkće".

Ipak, izgleda da će Galaxy S6 biti telefon koji će doneti prekretnicu u odnosu Googla i Samsuga. To očigledno neće biti Tizen, koji se nalazi u Samsung pametnim satovima i telefonima, nego će biti Microsoft aplikacije u Galaxy Android uređajima!

Ako je tačno to što Engadget portal kaže...

Samsung će tako imati OneDrive, OneNote, pun Officepaket, Skypei druge Microsoft aplikacije koje će se nalaziti u uređaju prilikom kupovine. Samim tim će Samsung smanjiti broj svojih aplikacija, olakšaće TouchWiz dodatak za Android, a korisnicima će ponuditi alternativu za Google servise, dok će Samsungove aplikacije i dalje biti na raspolaganju, ali samo kao naknadna instalacija, kroz Samsung Apps prodavnicu.

Do nedavno su Samsung i Microsoft imali neraščišćenih računa po pitanju plaćanja nadoknadi za korišćenje patenata (Samsung je dugovao pozamašnu svotu Microsoftu), ali kao što vidite, situacija je više nego ispeglana.

Čekamo vaše komentare ispod i na Facebooku!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS