• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Može li Windows 10 da napravi čudo za PC tržište?

Autor mondo.rs

Svetska prodaja računara opala je tokom 2014. za 2.2 odsto i trebalo bi još da padne tokom 2015. godine, uz smanjenje od 4.9 odsto, objavila je istraživačka kompanija IDC.

IDC je, međutim, saopštio da situacija nastavlja da se poboljšava na razvijenim tržištima, a da je i dalje veoma nepovoljna na tržištima u razvoju. Tamo je prodaja računara prošle godine opala za gotovo 10 odsto zbog političke nestabilnosti, pada cena sirovina i devalvacija deviznog kursa koji su negativno uticali na investicione troškove.

Intel vidi budućnost

U kancelariji bez žica uređaji se povezuju približavanjem. Računari u kongresnoj sali kače se jedni na druge i na prezentacijski ekran, bežično, zaštićenim sistemom, uz poboljšanu vezu i stalan tok informacija. Intelova vizija budućnosti je OVDE.

Manje intenzivna prodaja tableta, u kombinaciji s agresivnom politikom cena i obnavljanjem uredjaja zbog zastarelosti operativnog sistema XP kompanije Microsoft, omogućili su tržištu personalnih računara da ponovo ostvari rast od 8.4 odsto u 2014. godini na razvijenim tržištima, prvi od 2010. godine.

"Na sreću proizvođača personalnih komputera, rast prodaje tableta se usporio", izjavio je analitičar IDC-a Džej Čou, preneo Rojters.

Nije jasno, međutim, kako će se ponašati tržište s dolaskom Windows 10 operativnog sistema, koji se očekuje ne jesen, a posebno će zanimljivo biti videti kako će se ponašati tržište tableta, koje će, takođe, biti obuhvaćeno Windows 10 sistemom. Već sada mnogi korisnici za učenje ili zabavu biraju hibridne "2u1" računare, koji su, zapravo, Windows tableti sa dodatkom tastature.

Windows 10: Sve oči gledaju u novi OS!

Windows konačno postaje jedna platforma za sve uređaje i ova, kao i sledeće verzije operativnog sistema doneće unifikaciju svih opcija sistema, kako na računarima (desktop i osetljivim na dodir), tako i na hibridnim i tablet uređajima, ali i na mobilnim telefonima i Xbox konzoli. Windows Phone ostaje bez "Phone" odrednice i uskoro će se zvati samo Windows 10, a na prvim uređajima očekujemo ga na jesen.

Windows 10 u Technical Preview verziji već dobija odlične kritike, testira ga preko dva miliona ljudi, a u aprilu na Microsoft godišnjoj konferenciji saznaćemo mnogo više konačnih detalja o operativnom sistemu. Baš zbog toga što Windows 10 uživa popularnost kod korisnika, proizvođači hardvera nadaju se da će to biti "okidač" za kupovinu novih, modernih PC uređaja. Odgovori na Windows 10 pitanja su OVDE!

Pogledajte kako jedan tablet može da zameni standardni PC i pratite nas i na Facebooku, Twitteru i instagramu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS