• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Opustite se, Android je bezbedan, kažu...

Autor mondo.rs

Apple voli da potkači Android na svakoj svojoj konferenciji. Evo kako im je Google odgovorio.

Tokom WWDC konferencije Apple je i 2013. i 2014. godine potkačio Google. Pre dve godine Siri je ismevala Android, a tokom prošlogodišnjeg događaja lično Tim Kuk je rekao da je Android "toksična hrpa ranjivosti" potkrepljujući to grafikom na kojem je prikazano da 99 odsto malver softvera pogađa baš Android.

Sad je, konačno, progovorio i Google u svom godišnjem izveštaju o sigurnosti Android platforme. U tom dokumentu navodi se da je broj korisnika koji je izložen "potencijalno lošim aplikacijama" po bezbednost Androida, koji skidaju aplikacije isključivo sa Google Playa, gotovo ravan nuli, odnosno da takvih ima manje od 0.15 odsto. S druge strane, broj Android korisnika koji je izložen "potencijalno lošim aplikacijama" koji skidaju aplikacije izvan Google Play marketa, koji je sada zaštićen skeniranjem aplikacija i pre njihovog objavljivanja u Play Store, je ispod 1.50 odsto.

Iz svega ovoga se zaključuje da je Android daleko sigurniji i bezopasniji bez obzira na sve što možemo da pročitamo na internetu i u medijima. Zapravo, iznenadiće vas koji je operativni sistem najnebezbedniji ;)

Opustite se, skidajte aplikacije samo sa Play prodavnice i zaštićeni ste. I ne nasedajte na aplikacije, poput OVIH, koje prave više štete nego koristi!

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS