• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

On će zameniti Internet Explorer: Microsoft Edge

Autor mondo.rs

Internet Explorer je zamenio Project Spartan, koji je postao Microsoft Edge. Evo šta donosi i kako radi!

Godišnja Microsoftova konferencija, Build, namenjena programerima, ali i krajnjim korisnicima, održava se u San Francisku i na njoj je najavljeno da se Project Spartan, pregledač interneta koji je penzionisao Internet Explorer, pretvorio u Microsoft Edge!

Dakle, dobrodošao nam Microsoft Edge koji donosi, pored ranije najavljenih Project Spartan funkcija (notes, lakše čitanje samo teksta, preporuke, Cortana) čistiji dizajn pregleda stranica, novi Edge rendering endžin i mogućnost rada sa Chrome dodacima uz minimalnu korekciju koda. Mesto u Edge pregledaču (ne pretraživaču, to su Yahoo, Google, Bing, Baidu...) je našla i nova Tab stranica, koja se pojavljuje u centralnom delu Adress Bara (sadrži informacije o korisniku, omiljene stranice i dostupne Edge aplikacije) i nove HTML i Javascript ekstenzije pravljene baš za Edge.

Više detalja o Microsoft Edgu saznaćemo na događaju posvećenom samo ovom novitetu Windowsa 10, na Microsoft Edge Web Summitu, koji će biti održan od 5. do 6. maja u Kaliforniji. Tokom 29. aprila je i Internet Explorer blog najavio svoj "fejslifting" i ustupanje mesta Microsoft Edgu, uključujući promenu adrese, imena bloga i sadržaja. Više detalja o Microsoft Edge pregledaču naći ćete u videu ispod.

Pratite Microsoft Build 2015 preko interneta uživo preko OVOG LINKA! Očekujte na našem portalu još dosta vesti sa Build 2015 konferencije, koje ćemo objaviti uskoro.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS