• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Windows 10 je poslednja verzija Windowsa

Autor mondo.rs

Evo šta to tačno znači!

Microsoft je na Ignite konferenciji saopštio da je WIndows 10 poslednja verzija Windows operativnog sistema. To znači da će se Windows u budućnosti razvijati kao servis, a kako je novi operativni sistem modularan, tačno onakav kakvim je Microsoft i želeo da ga napravi, kompanija će njegove delove moći da nadograđuje nezavisno jedne od drugih. Neće više biti velikih Windows OS verzija, kakve bi bile Windows 11, Windows 12 i slično i dodaci će se isporučivati kako budu stizali. Microsoft je to već najavio sa sigurnosnim zakrpama, koje će se isporučivati baš na opisan način, a ne sve zajedno, jednom nedljeno ili mesečno, kako je to do sada bio slučaj.

Sledeća nadogradnja, značajnija a ne mesečna ili uobičajena, koje će korisnici Windowsa 10 dobijati i dalje, po istom sistemu i besplatno, kao i do sada, stići će tokom 2016. i kodni naziv joj je Windows Redstone. Za korisnike ova vest ne predstavlja ništa što posebno odstupa od šablona na koji su navikli, čak će im pomoći da lakše održavaju korak sa Windowsom, jer neće morati periodično da menjaju verzije, drajvere ili kupuju novi uređaj.

Windows 10 stiže krajem jula, ako ne bude odlaganja, biće besplatan za kućne korisnike, čak i za pirate (evo pod kojim uslovima) i doneće istovremeni rad na više uređaja.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku, Twitteru i Instagramu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS