• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Google konačno poslušao korisnike

Autor mondo.rs

Veb i Android korisnici moći da koriste stranicu "Moj nalog" koja obuhvata razne funkcije bezbednosti i poverljivosti, čiji parametri se mogu menjati.

Google, kojeg optužuju za prikupljanje i upotrebu u komercijalne svrhe velikih količina podataka svih internet korisnika (ne samo Googlovih), modifikovao je funkcije stavljene na raspolaganje korisnicima i otvorio informativni veb sajt na tu temu. Korisnici te kompanije već duže vreme imaju mogućnost da kontrolišu upotrebu svojih podataka o navigaciji i lokalizaciji koji se, između ostalog, koriste za slanje ciljanih reklama.

Te funkcije su se, međutim, dosad smatrale komplikovanim za korišćenje, jer su bile raštrkane na više veb stranica. Sa će veb korisnici moći da upotrebljavaju jedinstvenu stranicu "Moj nalog" koja obuhvata razne funkcije bezbednosti i poverljivosti, čije parametre korisnik može da modifikuje, kao i podatke o Googlovom korišćenju i komercijalizaciji ličnih informacija, prenosi Rojters.

Google je, između ostalog, objavio prošle nedelje najavio novu verziju svog operativnog sistema za mobilne uređaje Android, Android M, koji će omogućiti bolju individualnu konfiguraciju pristupa aplikacija određenom broju privatnih podataka, kao što su kontakti.

Više o tome pročitajte na OVOM linku.

Čekamo vaše komentare ispod!

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS