• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evo šta gubiš kad sa starog pređeš na Windows 10

Autor mondo.rs

Windows 10 ne donosi sve ono što ste možda očekivali - pogledajte šta mu nedostaje!

Kompanija Microsoft danas je objavila da prodaja Windows 10 operativnog sistema kreće 29. jula. U dokumentaciji su detaljno navedene novine koje će vas sačekati nakon prelaska sa Windows 7/8.1 na Windows 10, ali i informacije u vezi sa opcijama koje će biti uklonjene ako se pak odlučite da pređete na novu verziju.

Kako Softpedia prenosi, Microsoft obustavlja razvoj Windows Media Centra, tako da kada budete ažurirali operativni sistem koji ima Media Centar add-on instaliran, on će biti uklonjen.

U isto vreme, Windows 7 desktop gedžeti će takođe kompletno biti obrisani, jer ovaj dodatak nije bio dostupan još od predstavljanja Windows 8 verzije.

Sve igre koje su već bile preinstalirane na Windows 7 verziji, kao što su Solitare, Minesweeper i Hearts, će biti uklonjene nakon ažuriranja na Windows 10. Novi operativni sistem će imati Candy Crush i Solitaire Collectionigre preinstalirane. Biće vam dostupne odmah nakon instalacije.

Windows 10 takođe zahteva novi softver za gledanje DVD diskova, Microsoft Notes. Ako još uvek koristite USB floppy drive, drajvere ćete morati ručno da instalirate pošto nisu dostupni u novoj verziji.

Ako imate Windows Live Essentials na vašem računaru, OneDrive će vam biti zamenjen OneDrive Inbox verzijom.

Na kraju, update system će biti promenjen zahvaljujući novoj polisi koju Microsoft planira da koristi kada je Windows 10 u pitanju.

Iz kompanije kažu da će Windows 10 Home korisnici nadogradnju dobiti automatski kroz Windows Update, dok će Windows 10 Pro i Windows 10 Enterprise korisnici imati mogućnost da odlože update.

Sve u svemu, Windows 10 je odlična nadogradnja za sve one koji već koriste Windows 7 i Windows 8.1 operativne sisteme. Za ove korisnike update će biti besplatan. Rezervišete svoju kopiju Windows 10 OS-a na vreme kako bi vam bio dostupan odmah nakon pojavljivanja.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS