• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Apple ponovo "izmilio" kursor kompjutera!

Autor mondo.rs

Godišnja Apple WWDC konferencija donela gomilu novosti! Najvažnije: Mac OS X, iOS nadogradnja i Watch OS!

 Apple ponovo "izmilio" kursor kompjutera! Izvor: MONDO portal.

Apple WWDC 2015.
Izvor: MONDO portal.

Apple je godišnju programersku konferenciju WWDC 2015 počeo neobično šaljiv i raspoložen. Čak nisu pričali o brojkama koje su postigli u prethodnoj godini, samo su rekli "ODLIČNO NAM IDE!". Tim Kuk, Apple direktor, otvorio je i ovu konferenciju i najavio tri velika poglavlja koja će najaviti:

- Mac OS X El Capitan
- iOS nadogradnju i
- Watch OS sa aplikacijama.

Mac OS X El Capitan

Apple je najavu nove verzije Max OS X-a počeo tako što je najavio novi kursor! "Šta prvo uradite kad pokrenete računar", pitao je Craig Federighi, zadužen za Mac OS X razvoj. Onda je "protrljao" touch pad demo Mac kompa i videli smo ogroman, predimenzionisani kursor koji se "vidi iz aviona" - sad sigurno znamo gde je strelica čim pokrenemo Mac!

Apple se pohvalio kako je za isto vreme, za koje je na Mac OS Yosemite prešlo oko 60 odsto svih Mackorisnika na Windows 8.1 prešlo tek sedam odsto svih Windows korisnika i dodao da je sa Mac OS X El Capitan radio na poboljšanju performansi i korisničkog okruženja.

Mac OS X El Capitan će biti dostupan za korisnike tokom jeseni, a već danas za registrovane programere. Sledeći veliki update biće tokom leta.

Apple Search API.
Izvor: MONDO portal.

iOS 9

Preko 983 odsto iOS korisnika već koristi iOS 8 operativni sistem, što je neprevaziđen način nadogradnje među svim mobilnim, ali i drugim operativnim sistemima.

iOS 9 koncentriše sa:

- poboljšanje trajanja baterije
- unapređenje performansi i iskustva korišćenja i
- povećanje sigurnosti.

Siri je dobila novi izgled, brža je do 40 odsto, može da pronađe slike po datumu, tagu, mestu i mesecu, postala je proaktivnija i ima i novi način i mogućnosti podsećanja (podsetnike).

Ceo iOS 9 je proaktivan, pa ćete tako, na primer, kad utaknete slušalice u telefon dobiti mogućnost da odmah pokrenete muzički plejer i podesiće se telefon po tom modu korišćenja. Ako ste u teretani dobićete "energijom nabijenu" muziku, u prodavnici nešto opuštenije i slično.

Apple Siri.
Izvor: MONDO portal.

Apple puno pažnje posvećuje bezbednosti korisnika, pa se ništa što se odvija kroz telefon, ne odvija van telefona i sve ostaje na uređaju, ne napušta ga i ne kompromituje podatke i sigurnost korisnika. Takođe, AppleTouch ID pomaže umnogome u zaštiti podataka i sigurnosti korisnika.

Pratite nas i dalje, dok odmotavamo Apple WWDC deo po deo i na Facebooku, Twitteru i instagramu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS