• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Apple je kopirao Android za iOS 9: Evo dokaza!

Autor mondo.rs

Neke stvari sa liste su Android korisnicima odavno već dobro poznate!

iOS 9 operativni sistem predstavljen je u ponedeljak na Apple-ovojWWDC konferenciji. Tada smo videli šta sve novo donosi beta verzija softvera. Nemoguće je bilo ne primetiti koliko mnogo novih opcija koje dolaze u iOS 9 je zapravo već dostupno na drugim operativnim sistemima, najviše na Androidu. Naravno, kopiranje konkurencije na neki način je standardna praksa u mobilnoj industriji. Pozajmljivanja su postala česta da više niko ne obraća toliko pažnju na to.

Android pozajmi nešto od iOS-a, a onda iOS uradi isto to. Ovo se ne odnosi samo na ove dve platforme, inspiracija se dobija i od mnogo manjih konkurenata kao što je BlackBerry i Windows Phone. Danas se fokusiramo na Android. Važno je reći da neke od karakteristika (opcija) nije bilo moguće potpuno kopirati jer su konferencije bile održane u razmaku od samo nekoliko dana. Jedino ako je Apple imao insajderske informacije o tome šta Google priprema za Android M. Druge karakteristike su dostupne na Androidu i ostalim platformama već duže vreme, pa se može spekulisati, što je sajt PhoneArena i uradio.

  • Apple mape i tri nove stvari koje su već dostupne na Androidu, a to su Live Traffic, Transit View i POI pretraga (Points of Interest). Neke od ovih opcija su već godinama dostupne na Google-ovim mapama.
  • Siri – Apple uveliko radi na njenom unapređenju. Kao Google Now i Siri će moći da vam odmah obezbedi odgovore na mnoga pitanja.
  • Siri sa aplikacijama – Rad sa drugim aplikacijama. Na primer, ukoliko budete čitali nešto i želite da kasnije nastavite, Siri će znati da vas podseti. U odnosu na Now on Tap koji je dostupan na Android M verziji, ovo i ne deluje toliko zanimljivo.
  • Voice Search – Svima poznata opcija. Na Androidu dostupna godinama.
  • Apple Music – Servis za slušanje muzike koji će krajem meseca biti dostupan na određenim tržištima. Android već ima svoj Play Music a dostupni su i mnogo popularniji Spotify i Deezer.
  • Nova iOS tastatura – nova mogućnost korišćenja tastature kao TrackPad-a. Obeležavanje teksta je sada mnogo jednostavnije.
  • Multitasking – nudi Split View i sliku u slici. Ovo vam je već poznato sa Samsungovih uređaja.
  • Low Power mode – režim za uštedu baterije. Dostupno na drugim paltformama odavno.

Čekamo vaše komentare ispod vesti.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS