• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nokia telefoni ponovo u vašim rukama, s Androidom!

Autor mondo.rs

Velikim koracima do trona na kojem je nekada bila. Finksa kompanija uskoro počije sa proizvodnjom pametnih telefona!

 Nova Nokia s androidom Izvor: MONDO portal.

Nokia, nekada najveći proizvođač mobilnih telefona na svetu, planira da dizajnira i licencira uređaje kada im to dozvoli ugovor koji imaju sa Microsoft-om, negde u 2016. godini, rekao je izvršni direktor nemačkom Manager magazinu.

„Tragaćemo za odgovarajućim partnerima“ Rajeev Suri je rekao u objavljenom intervjuu. „Microsoft proizvodi mobilne telefone. Mi ćemo ih dizajnirati i licencirati svoj brend.“

Finska Nokia je prodala mobilnu diviziju Microsoft-u prošle godine kada je prodaja uređaja opala, odnosno kada više nije mogla da se izbori sa konkurencijom kao što je Apple iPhone.

Međutim, nekoliko meseci kasnije ponudila je tablet računar koji je pod licencom proizveo Tajvanski proizvođač Foxconn, nakon kojeg će najverovatnije uslediti još uređaja.

Mnogi analitičari ocenjuju da će Microsoft otpisati sve ili deo od 7.2 milijardi dolara koliko je platio mobilnu diviziju, posao koji kompaniji donosi samo gubitke. Microsoft drži samo 3 procenatasmartfon tržišta, navodi Reuters.

Microsoft-ov menadžer, i nekadašlji izvršni direktor Nokia-e, Stephen Elop, napušta kompaniju, što je možda znak da se kompanija povlači iz proizvodnje hardvera.

Nokia je u aprilu objavila da preuzima Alcatel-Lucent kompaniju za 17.8 milijardi dolara kako bi ojačala svoj posao u vezi sa mrežnom opremom.

Nokia takođe odustaje od posla sa mapama, koji je privukao pažnju nemačkih proizvođača automobila kao što su BMW, Audi i Mercedes, ali i pažnju drugih preduzeća iz Silikonske doline i Kine.

Nakon pitanja da li je bilo povoljnih ponuđača kada su HERE mape u pitanju, Suri je rekao da „svako ko može da poboljša poslovanje na duge staze je dobar kupac.“

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS