• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta bi vam na to rekao Stiv Džobs?

Autor mondo.rs

Ono po čemu su svi Apple telefoni poznati uskoro bi moglo da nestane.

 Šta bi vam na to rekao Stiv Džobs? Izvor: Promo/Apple.
Stiv Džobs.
Izvor: Promo/Apple.

Apple uveliko radi na dizajnu novog iPhone modela. Sudeći po izveštaju koji stiže iz DigiTimes-a, telefon neće imati prepoznatljivo mehaničko home dugme.

Izveštaj navodi izvore iz Tajvana koji tvrde da Apple razvija novu vrstu čipa za njihove ekrane koji će takođe doći sa integrisanim skenerom otiska prsta, kako bi eliminisao home dugme.

Nažalost, DigiTimes se nije baš proslavio kada se govorilo o planovima za buduće iPhone modele. I dok ovaj izveštaj zvuči razumno, imajući u vidu prethodne glasine o tome da Apple planira da se otarasi mehaničkog home dugmeta, ne treba ga shvatiti ozbiljno.

iPhone trenutno koristi mehaničko home dugme koje ima funkciju menija i u kome se nalazi Apple-ov TouchIDsenzor otiska prsta. Integiršući tehnologiju otiska prsta na istom čipu na kome je i ekran osetljiv na dodir, Apple može da pređe na virtuelno home dugme, eliminišući potrebu za velikim bezelom (gornja i donja strana telefona). Tada bi ekran bio na skoro celoj prednjoj strani telefona.

Šuška se da Apple istražuje kako da se otarasi mehaničkog home dugmeta još od 2011. godine. Prošle godine podneli su zahtev za patent pod nazivom “Senzor otiska prsta u elektronskom uređaju” u kome se navodi kako bi TouchID sensor mogao da bude premešten iz home dugmeta na mesto ispod ekrana.

Naoružan mogućnošću da napravi skener otiska prsta koji će biti smešten ispod ekrana, koji pritom može da skenira prst kroz ekran telefona, Apple konačno može da dizajnira iPhone sa ekranom od ivice do ivice. Ovo je još jedan od načina na koji kompanija može da napravi iPhone sa većim ekranom čije kućište nije toliko veliko, navodi Business Insider.

Apple bi takođe mogao da koristi svoju novu Force Touch tehnologiju kako bi kreirao virtuelno home dugme koje je jedino aktivno ako pritisnete određeni deo ekrana dovoljno jako, pa se samim tim ne bi javljali problemi koji se javljaju slučajnim dodirom ekrana. Apple je već predstavio Force Touch u svojim novim MacBook računarima i Apple satovima, a prošli izveštaji su takođe govorili o tome kako će Apple uključiti Force Touch tehnologiju u novom iPhone modelu.

Naravno, nema pokazatelja da će Apple predstaviti novi dizajn sa novim iPhone telefonom, i gotovo je nemoguće imajući u vidu da se Apple tradicionalno fokusira na softverske nadogradnje nakon predstavljanja novog hardvera, kao što je iPhone 6 i 6 Plus.

iPhone bez mehaničkog home dugmeta? To zvuči dovoljno dobro za ime kao što je iPhone 7.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS