• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Autobusko stajalište iz budućnosti

Autor mondo.rs

Umreženo stajalište koje vam korisnim informacijama skraćuje vreme čekanja prevoza.

Kompanija Ericsson predstavila je koncept umreženog autobuskog stajališta sa integrisanom 3G, LTE i Wi-Fi small cell tehnologijom. Ovaj koncept će obezbediti dodatni prihod kompanijama koje rukovode javnim saobraćajem, a umrežene stanice mogu biti iznajmljene i mobilnim operatorima, kao još jedan vid iskorišćavanja mogućnosti njihovih mreža.

Umrežena autobuska stajališta biće od koristi korisnicima gradskog prevoza. Ona bi mogla da sadrže ekrane osetljive na dodir koji bi prikazivali informacije o kretanju autobusa, interaktivne mape grada, vesti i informacije za turiste. Takođe, umrežene stanice bi sadržale ikamere za nadzor, kao i mogućnost razgovora sa operaterom, čime bi bila povećana sigurnost putnika i direktna komunikacija sa službama za hitne intervencije.

Još jedna prednost umreženih autobuskih stajališta prikazana je na lokacijama na kojima se okuplja veliki broj ljudi. Na tim lokacijama mreže mobilnih operatora su preopterećene i često ne mogu da konstantno pruže željene performanse. Umrežena autobuska stajališta, koristeći Ericsson small cell tehnologiju mogu da reše ovaj problem tako što postaju sastavni deo mreža mobilnih operatora. Ericsson će zajedno sa operatorima javnog saobraćaja i lokalnim mobilnim operatorima implementirati ovu tehnologiju i sve neophodne servise.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS