• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi sistem za skladištenje podataka

Autor mondo.rs

Kompanija Huawei predstavila je sistem za skladištenje podataka kreiran s ciljem da olakša i unapredi rad IT sektora.

Sa uvođenjem OceanStorV3 na tržište, Huawei je ponudio sistem za skladištenje sa konvergentnom arhitekturom, a nova V3 serija koristi najbolju praksu dosadašnjih Huawei rešenja za skladištenje i otvorena je za nadogradnju i implementaciju novih, naprednih platformi.

OceanStor V3 koristi integrisan sistem upravljanja, a sve mogućnosti prekida rada svodi na minimum. Uz novi sistem za skladištenje olakšano je i alociranje resursa i podataka usled sve većih potreba za virtuelnim kancelarijama velikih organizacija.

U “zetabajt” eri u kojoj se nalazimo, suočavamo se sa konstantnim porastom količine podataka i sve manje prostora za njihovo čuvanje. Zato je cloud sistem skladištenja odlično rešenje, rečeno je tokom prezentacije.

Tradicional način skladištenja je komplikovan, za velike količine podataka potreban je veliki fizički prostor, a sam proces implementacije je komplikovan i dugotrajan. S druge strane, korisnicima su na raspolaganju inovativna rešenja koja već vladaju tržištem: cloud computing, big data, mobilni terminali, Internet of Things (IoT). Sve to zahteva radikalne promene u IT okruženju jedne organizacije i nov pristup u upravljanju i čuvanju podataka. OceanStore V3 rešenje izlazi u susret korisnicima i rešava probleme koje drugi načini skladištenja mogu prouzrokovati. Huawei je razvio kompletno rešenje od implementacije: od sistema čuvanja i obrade podataka do njihove upotrebe od strane krajnjih korisnika, kao i nezavisan backup podataka”, rekao je Guangbin Meng.

Meng je objasnio da su tradicionalni data centri, konstruisani kao silosi, prilično nefleksibilni, zbog načina na koji se podaci u njemu učitavaju

Novi sistem skladištenja u sebi integriše kako hardverska tako i softverska rešenja, sistem upravljanja i backup podataka. Softver je prilagođen novom hardveru koji je restruktuiran i zauzima manje prostora. Paterni koji se koriste u okviru softvera omogućavaju upotrebu algoritama za širi spektar primene poslovne inteligencije neophodne u savremenom poslovanju i menadžerskom odlučivanju.

Povećanje količine podataka stavlja veliki pritisak na skladišta u centrima podataka, a preduzeća se suočavaju sa sledećim problemima u korišćenju tradicionalnih rešenja: visoki troškovi, komplikovan sistem za upravljanje zbog kompleksne strukture skladišta, mala iskorišćenost resursa i slabe performanse operativne obrade podataka.

Kako bi rešili ove probleme, tradicionalni sistemi moraju da prihvate transformacije, Ocean Store V3 je to uspeo.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS