• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BlackBerry otporan na bakterije

Autor mondo.rs

Novi telefon koji će kompanija početi da razvija biće namenjen bolnicama. Ko zna, možda uskoro postane realnost.

Izvršni direktor John Chen, želi da pomogne kompaniji u prodaji uređaja i servisa bolnicama. U to bi im pomogao telefon koji je otporan na bakterije, tj. na kome se one neće sakupljati. Direktor je bio jasan u vezi sa tim – takav uređaj još uvek nije razvijen. Šef u regionalnom medicinskom centru Mackenzie Healt, Aviv Gladman rekao je da je sprečavanje prenošenja bakterija i infekcija među pacijentima i osobljem veliki problem.

Doktori i medicinske sestre moraju da brišu alkoholom svoje telefone svaki put kada ulaze i izlaze iz bolničke sobe. Uređaji mogu da rašire klice kroz bolnicu. Istraživanje Journal of Applied Microbiology pokazalo je da se od 20% do 30% klica prenese sa telefona i prstiju. Prema Gladman-u, bolničke infekcije su jedan od vodećih uzroka smrti u tim ustanovama.

John Chen kaže da će zdravstveni radnici imati jednu stvar manje za brisanje ako bolnice prihvate ovakav uređaj iz BlackBerry-ja. Direktor je bio u Mackenzie Richmond Hill bolnici kako bi predstavio partnerstvo sa kompanijama Cisco i ThoughtWire. Ovaj trio će obezbediti doktorima i medicinskim sestrama prenosive sisteme za dopisivanje i uzbunu. BlackBerry-jeva uloga u ovome je obezbeđivanje softvera.

John Chen pokušava da skloni BlackBerry sa tržišta mobilnih telefona i fokusira kompaniju na obezbeđivanje softvera koji je namenjen preduzećima, prenosi Phone Arena.

Čekamo vaše komentare ispod vesti.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS